Pickup under luppen

Det danske pickupmarked er et nichemarked, grundet vores vilde afgifter, hvilket gør at der ikke er overflod af pickups på landevejene.

I den forbindelse har Alt Om Varebiler kigget nærmere på det japanske mærke ISUZU, da de har fået flere markedsandele på det seneste, bl.a. fordi flere konkurrerende pickup mærker har fjernet deres modeller fra markedet.

Den nuværende D-MAX blev lanceret i Danmark i foråret 2021 og de har indtil nu solgt +200 enheder, men dette er kraftigt begrænset af produktions- og leveringsudfordringer. Vi har sat deres japanske pickup under lup, nærmere betegnet ISUZU D-MAX 1.9 diesel 4×4 Crew Cab Exclusive med automatgear. Den iøjenfaldende model har jeg de seneste par dage testet godt og grundigt på de danske landeveje & motorveje, både af hensyn til at teste komforten på lange og korte strækninger, men i særdeleshed også for at opleve den med læs, for den blære sig med at kunne trække 3.500 kg på krogen.

En af de ting jeg havde hænderne i vejret over ved denne pickup model er, at jeg ikke skulle lette mit luksuslegeme adskillige gange for at se hvornår krogen ramte anhængertrækket, med henblik på kørsel med trailer. Årsagen er, at bakkameraet vender skråt ned i modsætning til at bakkameraet ofte vender ligeud. Et godt råd er at have en tør klud i vognen, for når det f.eks. regner og er fugtigt, dugger bakkameraet. Ved sådan et tilfælde ligner det, hvis du ikke pudser bakkameraet, at du kigger ud af et par fedtede leverpostejsbriller.

Pickuppen ligger godt på vejen og der er god komfort. Indstillingen af førersædet er elektrisk, hvilket ikke er tilfældet for passageren. Der er som vanligt ved en ”håndværker vogn” masser af kopholdere i kabinen. I denne model er der sågar også to skjulte kop holdere, en til venstre for rattet og en til højre for handskerummet, hvilket nedtoner antallet af kopholdere, så det ikke bliver overkill, især når der kun er to siddepladser, som i denne gulplade pickup. Desuden har den diverse rum i kabinen til nøgler, tommestok, papirer o.l. Denne test pickup har erstattet bagsæderne med fornuftig plads kapacitet.

For at starte den 163 Hk pickup er der en knapfunktion istedetfor en nøglefunktion. Min test pickup kører 10,9 km/l og har en diesel tank på 76L. Modellen har trådløs mobillader og har fået eftermonteret ekstra udstyr for 26.460 kr med mom.s Desuden har den fået 4×4 Diff Lock mærkater, dæmperkit til bagklap, anhængertræk 3,5T m. 13 polet EL-sæt samt baglysstyring, ladindsats med overkant D-Cab (2020-), sideskørt ved bagkofanger, solfilm på bagrude og bagerste sideruder, ISUZU logo til bagklap 12 x 73 cm og sidst men ikke mindst 2 gummimåtter / snebakker, hvilket er top-notch, hvis du springer ind og ud af din vogn på byggepladsen. Farvetillæg: Splash White er uden beregning

Noget af interiøret og det grafiske udtryk på touchskærmen har et lidt old school look set med mine øjne. Ved brug af de forskellige knapper til f.eks. aircondition, hører man alverdens lydeffekter, som taget ud af et velsmurt 80’er computerspil fra min gamle Commodore 64, men heldigvis kan man slå dette fra. På audio, media og navigationsfronten er der Audio AM/FM/CD/DAB/USB/AUX. Audio med stemmestyring, bluetooth tlf. og audio, ratbetjent audio, 6 højtalere med ”Surround sound” hvilket er guf for øregangen. Denne pickup har Apple carplay & Android Auto / Mirror link/ mira cast / WIFI. Audioanlægget består af en fornuftig størrelse af en touchskærm og audioanlæg med DAB Radio/ USB & AUX. Premium instrumentering m. info display og tripcomputer. 

Hvis jeg tager et kig på eksteriøret, får især modellens eksklusive forkofanger med farvedetalje min opmærksomhed, såvel Gun Metal kølergrillen og Gun Metal El-sidespejlene med varme og blink, der også er El-justerbare og el-indklappelige. Front kamera & radar bag. Trinbrædder i sølv og højt stoplys, såvel de dark grey håndtag på den hvide bagklap. Pickuppen har alufælge 18” og tank indholdet er 76L, hvilket er mums for en meget lang strækning af en køretur.

Prisen er i skrivende stund ved Pickup testen 406.875 kr i vejledende udsalgspris inkl. moms. Min test pickup har ekstraudstyr som angivet, hvilket gør at den testede model beløber sig til 433.335 kr. inkl. moms 

Jeg vil anbefale, hvis man skal have en pickup, at man overvejer at tilkøbe et hardtop laddækken, hvilket beskytter effektivt dit udstyr, dine værdigenstande, såvel din last i ladet mod både regn og støv. Hos ISUZU Danmark sælger man ikke bare pick-ups, men specialudviklede løsninger til erhverv. Den danske importør har specialiseret sig i ombygning af deres pick-up, så den kan blive skræddersyet præcis til det formål og de arbejdsopgaver, som den skal løse for dig. Dermed er det ikke bare en pick- up, men nærmere et arbejdsredskab.

  

Alt Om Varebilers motorredaktør Sean Fitzgerald Coard
har testet ISUZU D-MAX 1.9 diesel 4×4 Crew Cab Exclusive med automatgear.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.