Elektrisk kassevogns robuste konfiguration cementerer sin plads i historiebøgerne

Mange har fordomme om hvor meget en eldrevet kassevogn kan trække. Men den rent eldrevne IVECO eDAILY har denne sommer – i modellens 3,5 t kassebilsversion – vundet den officielle GUINNESS WORLD RECORDS-titel for den “tungeste vægt trukket af en eldrevet kassebil”.

IVECO eDAILY er kendt for sin klasseførende trækkapacitet på 3,5 t og sit kraftfulde lastbilbaserede chassis, og med kassebilens robuste konfiguration cementerer den nu sin plads i historiebøgerne med en officiel GUINNESS WORLD RECORDS.

Ved at trække helt utrolige 153,58 t er dette serieproducerede eldrevne køretøj nu blevet globalt anerkendt for sine utrolige evner. Faktisk overgår denne præstation rekorder sat af elbiler med firehjulstræk, hvilket er en imponerende bedrift af eDAILYs baghjulstrukne drivlinje med et drejningsmoment på 400 Nm og en ydelse på 190 hk.

eDAILY-rekordkøretøjet blev forbundet til den enorme IVECO X- Way Strator-lastbil. Denne enorme lastbil er blevet udviklet specielt til at kunne flytte stor last på op til 150 t.

Lastbilens anhænger var lastet med en kæmpestor gravemaskine, der vejede over 50 t, og for god ordens skyld blev der tilføjet yderligere 7 t ballast. En fuldt lastet IVECO X-Way 8×4-lastbil med tippelad blev derefter forbundet med Strators anhænger, før en terrængående lufthavnsbrandbil sluttede sig til som det sidste element i det 153 t tunge vogntog.

Da den begyndte at bevæge sig, gjorde eDAILY stabile fremskridt ned ad den fastsatte 301⁄2 m (100 ft) lange bane og krydsede målstregen foran kontrollørerne fra GUINNESS WORLD RECORDS og opnåede dermed en imponerende anerkendelse. Kassebilens ‘hi-power’-indstilling – som alle eDAILY er udstyret med som standard – blev brugt til opgaven, hvilket frigiver flere kræfter i forbindelse med krævende bugseringsforhold for den rent eldrevne kassebil. Storbritanniens p.t. stærkeste mand, Adam Bishop, kørte eDAILY og slog verdensrekorden.

VECO eDAILY har skrevet historie med denne imponerende rekord, hvilket skaber yderligere bevis for dens styrke, holdbarhed og enestående evner. Vi er stolte af denne præstation, da den demonstrerer eDAILYs evne til at flytte grænserne, overgå traditionelle elbiler og gøre det muligt for kunderne at forfølge energiomstillingen uden at måtte gå på kompromis,” siger Jeppe Heidemann, Sales Manager for IVECO Daily hos IVECO Danmark A/S til Alt Om Varebiler.

Se film her: https://www.youtube.com/watch?v=CCIaJoSnVog&t=25s

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.