Godt nyt til elektriske varebiler der kan se frem til massere af hurtig- lynladestandere

Der er virkelig gang i udrulningen af offentligt tilgængelige ladestandere. De nyeste tal viser, at antallet af hurtig- og lynladere er henholdsvis firedoblet og fordoblet i 2023.

Antallet af nye offentligt tilgængelige ladepunkter sætter endnu en gang rekord. Samlet set er antallet af ladepunkter på landsplan i 2023 steget med godt 8.100, så der ved udgangen af 2023 var 17.400 ladepunkter fordelt over hele landet. Det svarer til en stigning på 88 procent i forhold til året før.

Særlig stor er stigningen i hurtig- og lynladere. Hvor antallet af hurtigladepunkter er blevet firedoblet i det forgangne år, er antallet af lynladepunkter fordoblet.

“Det er særligt fleksibiliteten i forhold til opladning, der er vigtig for danskerne, når de skal skifte til en elbil. Derfor er det en virkelig god nyhed for pendlere og andre travle danskere, at der kommer så mange nye hurtig- og lynladere. Som elbilist bliver det nu endnu lettere at krydse landet og få hverdagen til at hænge sammen med de mange nye ladepunkter”, siger transportminister Thomas Danielsen.

Alene i det sidste kvartal af 2023 er ladeinfrastrukturen blevet udbygget i 82 procent af landets kommuner. Den største stigning har fundet sted på Langeland efterfulgt af Høje-Taastrup, Ikast-Brande, Rebild og Glostrup.

Albertslund, Roskilde og Langeland er samtidig nye på top-20 over kommuner med flest ladepunkter pr. 1.000 indbyggere. Tallene viser, at danskerne trygt kan krydse landet i elbil, da antallet af lademuligheder er stærkt stigende på tværs af landet.

Ser man nærmere på tallene for, hvor der er mindst kamp om ladepunkterne, og antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter pr. 1.000 indbyggere er højst, ligger Fanø Kommune på førstepladsen efterfulgt af Syddjurs, Frederiksberg og København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.