Her er der monteret kraftige skinner på bagvæggen i en lille mercedes Citan, så den tunge industri-vandslange kan hænge sikkert

Her er der monteret kraftige skinner på bagvæggen i en lille mercedes Citan, så den tunge industri-vandslange kan hænge sikkert

GUIDE: Sådan indretter du din varebil

Der er mange ting at tænke over, når bilen skal indrettes. Og der er store forskelle på en bil til blikkenslageren eller kloakmesteren. Alligevel vover vi her at give seks gode generelle råd, så du er bedre rustet, når du skal bestille indretning af din kassevogn.

Det skal være let at komme til

Du kan ikke få for mange døre. Så er det sagt.

Som regel er det standard med skydedør i højre side, men det er generelt en god idé med to sidedøre i en håndværkerbil.

Det giver bedre adgang og større tilgængelighed. Med to skydedøre kan det meste nås uden at man skal ind og ud af bilen. Det sparer tid og besvær.

Bag til er der ofte mulighed for at vælge mellem stor bagklap eller to døre. Vælg to døre! De er lettere at åbne og skal du laste paller kommer en stor bagklap i vejen for trucken.

Hele indretningen er udført i træ
Hele indretningen er udført i træ

Dedikeret plads til grejet

Sørg for at få sat faste pladser af til de ting du ved, du skal have i bilen. Et rum til stiger eller rør mv, hvor de ligger fast, en plads til bukke, hvor du kan komme til dem hurtigt og hylder, hvor boremaskine, støvsuger og sav mv. ligger godt og sikkert.

Det du bruger mest, skal være let at få fat i

Det skal være let at få fat i værktøjet. Placér det lige indenfor sidedøren mod varebilens hjulkasse. Her kan du have dit elværktøj, skruer og bits, eller hvad end du bruger allermest i løbet af en arbejdsdag. Spørg indretningsfirmaet til deres erfaringer. Med de rigtige placeringer af værktøj, materialer mv kan der spares meget tid. Og tid er penge!

Mange hylder er godt

Hører du til dem, der har mange materialer med rundt, som eksempelvis elektrikere, er det en god idé med mange hylder. Det behøver ikke være høje. Vælger du mange hylder med lav hyldeafstand, får du lettere ved at holde orden. Men der skal også være plads til de større ting. Det handler om at tænke sit behov grundigt igennem.

Placér tingene rigtigt

Af hensyn til sikkerhed, arbejdsmiljø og køreegenskaber i bilen er det vigtigt at de tunge ting er placeret nederst i bilen – og gerne foran bagakslen. Så skal du ikke løfte dem så langt, når de skal ud af bilen.

Sortimo SRS

Spænd det løse fast

Kører du med materialer i varerummet eller tunge kasser, så spænd det fast. Det er en lille irriterende opgave, men tænk på, at hvis man kører lige op i en anden bil med 50 km/t., og der står en vaskemaskine på 85 kg. i lastrummet, så kommer den farende med, hvad der svarer til 1,7 tons. Og hvis ikke den er spændt fast, bliver du mast mellem ryglænet, rattet og sikkerhedsselen og risikerer store skader. Det handler om din egen sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.