Salget af nye varebiler steg i august til 2261 nye biler. Det er en fremgang på 9,3 procent i forhold til august 2013.
– Erhvervslivet vil have nye biler. Det er den helt overordnede konklusion på både salget i august, og hvis man ser samlet på salget i 2014. Efter at have haft svært ved at ryste krisen af sig, har markedet i 2014 udviklet sig rigtigt stærkt igennem hele året og vi er nu der, hvor vi roligt kan tale om en stabil tendens, siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.
Ombyggerne lever endnu
I forhold til samme periode sidste år er det samlede varebilsmarked i årets første otte måneder gået frem med næsten 16 procent.
De tunge varebiler udgør omkring 25 procent af markedet. Med et år-til-dato-salg på 4395 enheder mod sidstes års 3853 styk er det gået fremad med 14 procent.
Livsfarlige varerum i varebiler
Nissan Leaf som totalløsning i byen
Men bedst går det faktisk for de ombyggede personbiler, der klarer sig marginalt bedre uden dog ligefrem af være lokomotivet for varebilsalget. Mange spåede ellers netop dette segment en langsom død, da afgifterne blev reguleret i 2007. Det har vist sig ikke at holde stik.
50 elektriske Vito’er
De elektriske varebiler, som burde være i rivende fremdrift, og som får en stor del af opmærksomheden for tiden, er en del af varebilsmarkedet, som reelt ikke eksisterer.
Sidste år blev der solgt 94 el-varebiler. De 43 vare Renault Kangoo, 50 Mercedes-Benz Vito – som alle gik til Post Danmark – og en enkelt Nissan Leaf.
I år er det blevet til 20. Den eneste, der er solgt i mere end tre styk – med mistanke om at være leveret til andre end forhandlerne – er Renault Kangoo med 10 styk.