Det er nemt for cyklister og fodgængere at råbe op om, at bilerne skal ud af byerne. Ligeså nemt er det for kritikerne at fordømme larmende last- og varebiler, fordi de forstyrrer, sviner og ikke hører hjemme i byerne.
Svaret fra bilister og erhvervslivet er, at så går møllen i stå, der kommer ingen varer på hylderne, og håndværkerne kan ikke komme og reparere din bolig eller levere din nye sofa.
Diskussionen bliver mere og mere skinger i takt med, at bymidternes trafikforstoppelse tager til.
Det er en gordisk knude, som ikke synes at have nogen løsning, der kan tilfredsstille alle parter.
Men en bred kreds af erhvervsorganisationer forsøger sig nu ved at gå ind i debatten om trafikforholdene i Danmark. De opfordrer til, at man fordeler trafikken på flest mulige platforme og optimerer fremkommeligheden for alle trafikformer så meget som muligt, så alle kan komme hurtigt og bekvemt frem.
Levende erhvervsliv
Organisationerne repræsenterer salg af biler, reparation af biler, butikslivet i Danmark samt dækbranchen, og de har i et stykke tid fulgt fremkommeligheden for biler i landets tre store byer set i relation til butikslivet og erhvervslivet som helhed.
Selv om der er meget store forskelle i den måde, bystyret i Odense, Aarhus og København griber trafikken an på, så er der også visse ligheder.
– Biltrafikken er på tålt ophold i landets storbyer. Alle byerne ønsker et levende erhvervsliv, men de er ikke meget for at acceptere, at fremkommelighed for biler er vigtig, både når det gælder distribution af varer, firmabilisters kørsel til og fra møder og privatpersoners brug af bilen til at køre børn til skole, til indkøb, til besøg hos læger, tandlæger, motionscentre med mere, siger direktør Jens Brendstrup fra Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF).
Plads til alle
– Vores ønske er at få regering og folketing, og ikke mindst medlemmerne af Transportudvalget til at interessere sig aktivt for at skabe fremkommelighed for alle trafikformer. Med det trafikale pres, vi er oppe på i dag, gælder det ikke om ud fra ideologiske eller grønne agendaer at begrænse enkelte trafikformer, men om at lede den samlede trafik ud på flest mulige platforme og gøre det så let som muligt for alle trafikanter og trafikformer at komme hurtigt og bekvemt frem. På den måde støtter man målsætningen om bedre erhvervsklima, flere arbejdspladser og vækst i forretningen Danmark, konkluderer direktør Volker Nitz, Dækbranchens Fællesråd.
De fire brancheorganisationer, Danmarks Automobilforhandler Forening, Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark, De Samvirkende Købmænd og Dækbranchens Fællesråd, vil følge situationen i den kommende tid.
Og her på altomvarebiler.dk følger vi også med.