Renault Trafic fik et facelift i sommeren 2019. Det trængte den til. En af de ændringer, der er lettest at lægge mærke til, er at der med faceliftet blev skiftet ud i motorrummet, hvor Renault droppede den gamle bi-turbo motor og i stedet lagde en ny 2-liters motor med kun en turbo i motorrummet.
Testbilen havde en potent udgave af motoren. Nemlig 170 hk og et moment på 380 nm. Sammen med nye motor og automatgear med dobbeltkobling giver det en smidig og stærk varebil, der ikke kommer i bekneb, selv om der er læs på eller trailer efter bilen. Der er sikkert pakkebude og andre, der kører med mindre vægt, der kan klare sig med færre kræfter, men det er nu rart, at der er overskud, når man kører langt på motorvej eller skal trække rundt på et tungt læs.
Renault har også fået et system, de kalder ’Extended Grip’ som standard. Den teknologi er et traktionskontrolsystem, dre forbedrer vejgrebet. Hvis drivhjulene begynder at skride ud, sporer systemet, at vejgrebet er dårligt og så skrider systemet ind og reducerer motoreffekten. Jeg har ikke i praksis prøvet det, men Renault lover at man lettere bevarer vejgrebet.
Helt overordnet kører Renault Trafic rigtig godt. Den er rigeligt motoriseret og kører godt (og hurtigt). Der er lidt vindfølsomhed uden læs, men sådan må det være, når man kører i en varebil af denne type. Med læs er retningsstabiliteten rigtig god. En anke vedrørende styringen har jeg. Den er tung ved langsom kørsel, efter in smag og ved parkeringer er det irriterende.
I testbilen var der læderrat og fartpilot, lige som der også er info-skærm og andre bekvemmeligheder. Her halter Trafic lidt efter. Skærm og multimedie-system hører ikke til de nyeste og betjeningen er lidt bøvlet. Der er touchskærm, men den minder mest om noget fra en tidlig GPS og det er altså under dagens standard.
Til gengæld er der i kabinen gode muligheder for at komme af med papirer og mobiltelefon mv. Der er ganske god aflæggeplads oppe på instrumentbrættet, god plads i dørsiderne og et hulrum under passagersæderne, hvor der kan stå en taske eller en kasse med ‘rod’.
Førersædet er let at indstille og det kan også indstilles i højden. Desværre kan rattet kun justeres op/ned og ikke ind/ud. Det gør at siddestillingen bliver noget opret og undertegnede kan ikke læne sig tilbage og nyde turen. Så kan jeg ikke nå rattet. Når det er sagt er det heller ikke værre og de fleste vil kunne finde en behagelig kørestilling. Automatgearet gør venstre fod arbejdsløs under kørslen, men heldigvis er der en plade hvor den kan hvile under kørslen.
Sædevarme og klimaanlæg gør også godt for komforten. Det sidste koster dog godt 12.000 kr., men skal man sidde lang tid bag rattet hver dag. Så er det næsten ikke til at undvære. Efter min mening.
Små ændringer udefra
For at få plads til ny tor er der ændret lidt på frontens design på den nye Renault Trafic. Den er blevet mere opret og mere ’truck-agtig’. Det giver plads til en større kølergrill og det klæder den franske varebil ganske godt, hvis man går op i udseendet.
En anden ting, der gør godt på den franske varebil er de nye forlygter. De er med LED-lys og re-designet, så de er i tråd med resten af Renault-familiens udseende.
I lastrummet er der grund til begejstring. Der er også plads til det. Kassen er rummelig og der er hængslede døre, der åbner helt op, så en truck kan placere godset let og elegant. En anden skøn ting er den gode belysning i lastrummet. Der er god knald på pærerne og man kan se, hvad man laver. Renault har pgså sørget for surringsøjer, så kasser og værktøj ikke skøjter rundt i varerummet.
Der er mange kassevogne på markedet og konkurrencen er hård. Det er vel sagtens også grunden til at Renault har opdateret Trafic, så den kan følge med. Det gør den ganske fint. Det skulle være muligt at finde en version, der passer. Renault har 100-vis af opbygninger af deres varebiler. Der er tre motorvarianter. Den mindste på med 1,6 liter og 90 hk er irrelevant for de fleste. Den er nok mest til udlejningsfirmaerne.
De to større 2.0 liters med hhv. 145 og 170 hk er de rigtige valg. Begge kører godt, men den testede version med 170 hk er (selvfølgelig) den bedste, hvis der skal læs på traileren. Kun 2-liters versionerne fås med automatgear. Om man vil vælge det itl og betale de godt 22.000 kr det koster er en smagssag. Det er behageligt, men også dyrt.
Alt i alt har Renault med Trafic bygget en gedigen varebil, der nok skal få succes hos flådeejere og pakkebude.
DATA: Renault Trafic 170 hk L2H1:
- Pris: Billigste Renault Trafic koster 166.400 kr. ex moms
Den testede version koster 230.147 kr. uden ekstraudstyr. - Motor
4 cylindret turbodieel – 2.0 liter - Ydelse
170 hk
Max. Moment 380 ved 3.500 o/min - Topfart: 175 km/t
0-100 km/t: 9.9 sek. - 6-trins automatgearkasse
- Km/l
13.7
CO2-udslip: 197 g/km. - Anhængervægt m/u bremser: 2.000 kg/750 kg
- Totalvægt: 3.500 kg
lasteevne: 1.120 kg.