Den er formentlig sin klasses bedste – når man skræller alle lagene af løget og skærer helt ind til benet.
SUV – eller Sport Utility Vehicle – er en amerikansk betegnelse for et køretøj, der har høj nytteværdi for familier med en aktiv fritid. I Danmark kalder vi dem bare firehjulstrækkere, og essensen er, at de kan transportere sine passagerer og hele deres oppakning af konserves, telte, soveposer, mountainbikes, vandrestøvler, jagtgeværer, fiskestænger og kajakker ad medium ufremkommeligt terræn i form af skovveje og en lejlighedsvis vandpyt.
For SUV-tanken er primært en drøm, en mental sikkerhedsventil, om at kunne gøre nogle ting, som kun de færreste nogensinde gør brug af.
Og her scorer Subaru Forester højere end nogen anden SUV i klassen. Gang på gang trækker den sig sejrrigt ud af sammenlignende test med dyrere offroadere, når disciplinen er terrænegenskaber og pålidelighed.
Trille hverdag
Terrænegenskaberne er lige så uomtvistelige som den uopslidelighed, kunder verden over lovpriser deres biler for.
Men virkeligheden er, at kun de færreste firehjulstrækkere bruges til offroad-kørsel. Gjorde de det, havde testbilen her, Subaru Forester, været væsentligt bedre stillet.
Men SUV’erne er super fede at trille hverdag i. Siddepositionen er lige så høj som i en MPV, komfortudstyret er omfattende, og praleværdien over hækken er stor.
Og her kan Forester ikke være med, når man lige ser bort fra siddepositionen.
Det internationale SUV-marked er i fremgang, og Subaru Forester buldrer frem i resten af verden i almindelighed og i USA i særdeleshed. Men danske SUV-købere skal have dobbelt så mange penge op af lommen for den samme bil som en amerikaner skal. Og så vælger vi altså max komfortudstyr frem for pålidelighed og suveræne terrænegenskaber.
Bedste Forester hidtil
Den nye Forester er større og mere rummelig end den gamle på alle punkter. Nogle steder markant større og rummeligere. Og så har den fået tilført en portion elektroniske hjælpemidler til offroadkørsel som supplement til det symmetriske firehjulstræk, som har fået en teknologisk overhaling.
Det er den mest avancerede model fra Subaru hidtil. Flere forskellige indstillinger af firehjulstrækket gør den i stand til at hamle op med de mest højteknologisk velfunderede konkurrenter, som de i forvejen har godt fat i sådan rent mekanisk betragtet.
Som det er med alle Subaru’er, sidder man med en fornemmelse af, at det er maskinklippede ingeniører i overalls, der har truffet de endelige beslutninger. Ikke noget med trendy skødesløshed og langt pandehår her.
Måske har chefingeniøren et skilt på undersiden af lokumsbrættet, hvor der står ’Produktet skal fungere; det skal fungere i 100 år, og vi er ligeglade med, at mekanikerne kun kommer til at skifte olie og måske et sæt bremseklodser ved halvvejsmærket.’
Nyt er gammelt
Men der er ikke apps og onlinefunktioner og tre forskellige trådløse betjeningsmuligheder af hver funktion. Det ydre design kan man svine til i timevis. Det gør alle fagfolk og journalister verden over. Og lige lidt sker der.
Men en Subaru er syv-otte år gammel, når den kommer på markedet. Udviklings- og testperioden er længere end for alle andre bilmærker, og af én eller anden årsag insisterer de på, at hele bilen skal gennemtestes i så lang tid. Ikke kun mekaniske komponenter, motoren, gearkassen, undervognen. Hele bilen er med, så ikke en gang indtrækket er skiftet inden for de seneste syv år.
Det er derfor, en Subaru er en Subaru. Du skal være mere end almindeligt grov ved den for at slide den op på ti år.
Til gengæld kan du ikke få en hverken ny eller moderne Forester, selv om du køber en helt ny. Selv om denne Forester er flere hestelængder foran forgængeren rent teknisk, så er den årtier efter konkurrenterne, hvad angår design og asfaltkomfort.
Her skiller den lille japanske nichefabrik sig ud fra konkurrenterne, ligesom de holder fast i deres symmetriske firehjulstræk og Boxer-motorer.
Og måske er det det, der gør en Subaru til en Subaru.
Subaru Forester 2,0D XE:
Motor: 1998 ccm, R4 turbobenzin
Ydelse: 147 hk / 350 Nm
0-100 km/t: 10,2 sekunder
Topfart: 190 km/t
CO2: 156 g/km
Forbrug: 17,5 km/l
Pris: 299.900 kroner plus moms (48.500 kroner)
Billigste: 219.900 kroner plus moms (35.900 kroner)
Hej
Jeg er en mand i den “bedste” alder!
Jeg bliver gang på gang rystet over denne mærkelige holdning til vedvarende produkter!? Altså ting såsom subaru-Saab m.m!? Vi skal da være glade for at der endnu findes mennesker på denne jord som helliger produktkvalitet fremfor overfladiske værktøjer.! Jeg arbejder selv hver eneste dag på at yde den bedste kvalitet så mit håndværk kan holde i mange år uden problemer!
Dette bliver dog sværerer og værer at efterleve!
En af de største faktorer er: klaphatte som jeres anmeldelser af produkter der faktisk har været og stadig er geniale! Og samtidig snakker i konstant om den computeriseret teknologi som om det virker??????
HUSK dette: årsagen til mange ting idag bliver produceret med lavere kvalitet , er afhængigheden af netop denne teknologi!! Jeg har min “Subie “ på snart 15 år og 300.000km , uden problemer tværtimod kører den som en næsten ny Audi!
Forskellen er mellem disse er at min Subie kører videre UDEN opdateringer.
Fandme svineri for min side at have en bil! Når jeg nu kunne have købt 4-5 nye!!
Come on!!!!!
Mvh