Forbinder man det koreanske bilmærke SsangYong alene med personbilerne Korando, Rodius og Rexton, er det såre naturligt, for selskabets modelprogram er ret begrænset. Dog udbydes der også SUV-baserede varanter til professionelle brugere. Bare ikke i Danmark.
I England markedsføres eksempelvis den nye 2014-årgang af SUV-modellen Korando i en CSX-udgave til anvendelse som varebil. Tilsvarende findes der en CS-version af den større SUV-model Rexton, som for år tilbage tog udgangspunkt i teknologi fra Mercedes-Benz.
Slået ud af afgiftsændring
På samme måde er det med den mellemstore 5-dørs MPV-model Rodius. Sidstnævnte har tidligere været markedsført som varebil i Danmark ligesom MPV-modellen Actyon. Begge blev dog relativt hurtigt trukket ud af markedet igen.
Når Korando og Rexton heller ikke længere findes på det danske marked, må det bl.a. ses i forhold til det stadig ret begrænse salg af 4-hjulstrukne SUV-modeller efter den afgiftsmæssige øretæve, som den art biler blev ramt af i 2007. I
Europa markedsføres SsangYong foruden England i Holland, Belgien, Luxemborg, Tyskland, Schweiz og Polen samt Tyrkiet.
Flere CSX-varianter
Korando CSX er 4410 mm lang, 1830 mm bred og 1675 mm høj og står på en chaissisplatform med en akselafstand på 2600 mm.
Den produceres med 4-cyl. diesel og benzinmotorer på 2,0 liter og 6-trins gearkasser med manuelt eller automatisk skifte og træk på to eller fire hjul.
Dieselmotoren findes i to varianter. En 150 hk og 360 Nm ved 1500-2000 o/min og en gennemsnitlig brændstofnorm på 17,2-16,1 km/l og en 175 hk og 360 Nm ved 2000-3000 o/min og en normværdi på 16,4-13,3 km/l. Et fladt gulv gør det muligt at stuve godt 1,3 kubikmeter gods i varerummet.
Hvad der siges om CSX
Magasinet ”What van?“ har betegnet CSX-modellen som den mest velafstemte og letkørte af SsangYongs SUV’er både med hensyn til ydelse og raffinement. Køregenskaberne kan dog ikke matche de bedste af konkurrenterne. På udstyrssiden rangerer den i store træk på linie med markedets øvrige lavt pirssatte alternativer. Alt i alt bedømmes den som en positiv overraskelse med god ydelse og værdi for pengene på sit felt.
Websitet ”Business Van“ som et godt alternativ for den, som ikke skal bruge en pick-up eller noget med endnu større lasteevne. Dynamisk føles den ikke som en varevogn, men som en velbygget personbil og varerummets adgangforhold vurderes som gode.
Autotrader Vans lægger vægt på varebilens personbilpræg med hensyn til dynamik og indretning og lægger desuden vægt på den 5-årige fabriksgaranti uden kilometerbegrænsning. Dertil kommer den turboladede dieselmotors gode ydelse og bilens kapacitet til at trække to tons på krogen.
To alternativer
SsangYongs alternativ til Korando er SUV-modellerne Actyon og Kyron, begge med en akselafstand på 2740 mm, men den førstnævnte kun 4465 mm lang og den sidstnævnte 4660 mm lang. Begge modeller produceres med træk på to eller fire hjul og trukket af en 2,0-liter dieselmotore eller en benzinmotor på 2,3 eller 3,2 liter.
Se også: SsangYong afslører ny konceptbil
Foruden den kommercielle Rexton CS-udgave findes der yderligere fem varianter af den store SUV-model. Derudover poducerer SsangYong SUV-modellerne Actyon og Kyron samt MPV-modellen Rodius og en mere end fem meter lang limosusine-model kaldet Chariman.
Det koreanske selskabs modelpalette tæller derimod ingen volumensælgere til købere af superminier og lette mellemklassebiler. Med det eksisterende modelprogram har SsangYong nok mere at tilbyde professionelle købere og brugere end til private ditto.