Nu kommer der for alvor fart under hjulene på den lille selvkørende varebil R1 fra Nuro. I hvert fald hvis man skal tro på, hvad udviklerne selv siger, nemlig at de har modtaget 940 millioner dollars i udviklingsstøtte.
Det svarer til næsten 6,2 milliarder danske kroner. Det store beløb kommer fra en investeringsfond, der ejes af den japanske teknologikoncern Softbank. I følge logistra.de er det lykkedes fonden indtil nu at rejse i alt 100 millarder dollars til investeringer i ny teknologi.
Stor støtte til Uber
Softbank skulle være en af de største økonomiske støtter bag Uber. Lidt kontroversielt er det dog, at de fleste af Softbanks midler – i følge flere medier – skulle komme fra Saudiarabien, der i stigende grad viser interesse for at investere i nye teknologier.
Hvor pengene kommer fra er udviklerne af Nuro måske ikke så kræsne med. De har i hvert fald ingen problemer med at annoncere støtten.
Kommer fra Google
Nuro.ai er en amerikansk startup-virksomhed. Stifterne har bl.a. baggrund hos Google og har været med til at udvikle Googles selvkørende bil.
R1 er Nuro’s aktuelle og altopslugende projekt. Og bilen er faktisk allerede i fuld gang med at levere varer til kunder i USA. I slutningen af 2018 kom den således ud at køre i Scottsdale, Arizona.
100 procent autonom
R1 er udviklet fra bunden som en fuldt autonom bil uden fører. Den kører med en topfart på 40 km/t og orienterer sig ved hjælp at et arsenal af sensorer, som skaber et virtuelt 360-graders kig rundt om bilen.
Det sker ved hjælp af 12 kameraer, lidar, radar og ultralydssensorer. Den indbyggede GPS-enhed har i følge Nuro en præcision på én centimeter. Skulle det alligevel gå skævt derude i trafikken, er Nuro bygget med en såkaldt “fodgængervenlig” struktur.
Detailhandelen transformeres
Medstifteren af Nuro – Dave Ferguson – hævder i et interview til arstechnica.com, at selvkørende biler med tiden vil transformere detailbutikkerne fra at være steder, hvor folk tager hen for at handle til at blive varehuse, der fylder autonome biler med bestilte varer og sender dem afsted til kundernes adresser.
-Dette vil vise sig at være bedre for miljøet, mere økonomisk for virksomhederne og mere tidsbesparende for kunderne, hævder han.