Dækkoncernen Continental og Fraunhofer Instituttet for Molykylær Biologi og Anvendt Økologi i Aachen er i et joint-venture angiveligt tæt et gennembrud i udviklingen af en ny type naturgummi baseret på mælkebøtterødder. Efter optimering af dyrkningsmetoder er der ved Münster etableret et pilotanlæg, som kan producere op til et ton naturgummi på basis af planterødder.
Projektet rummer vide perspektiver for produktionen af naturgummi, som primært er baseret på udvinding af latex fra gummitræer i plantager langt fra de fabrikker, som anvender naturgummi til fremstilling af bildæk etc. Analysering af det mælkebøtte-baserede materiale har vist, at det er mere robust og giver større udbytte end latex fra gummitræer. Det åbner mulighed for rationel anvendelse af brakjord, forbedring af logistik og reduceret miljøbelastning.
I nær fremtid begynder Continental at teste dæk fremstillet af naturgummi udvundet af rødder fra mælkebøtter. Ifølge Boris Mergell, der står i spidsen for Continentals udviklingsafdeling, vil det nye naturgummi gøre produktionen af dæk til biler, cykler og andet helt fri for fossilt materiale og mindre afhængigt af udsving i den årlige høst i subtropiske gummiplantager.