Mange håndværksmestre og entreprenører har valgt at lade deres varebiler forblive umærkede, fordi det giver for meget bøvl med kværulantiske medtrafikanter, der ringer og brokker sig over medarbejdernes opførsel i trafikken, når telefonnummeret står på siden af bilerne.
Reklameværdien opvejer ganske enkelt ikke irritationen over kværulanter med mobiltelefoner.
Mange forsikringsselskaber har desuden bedt virksomheder om at undlade at skrive firmanavn på deres varebiler i de tilfælde, hvor det kan være med til at påkalde sig indbrudstyves opmærksomhed, hvis man for eksempel er i en branche, der er kendt for at bruge kostbart udstyr og værktøj.
Men fra nytår er det slut. Så skal alle varebiler påtrykkes firmalogo og CVR-nummer på siden.
http://altomvarebiler.dk/nyheder/navneskilt-pa-sort-arbejde/
Så kunne man tro, at det skabte røre i andedammen i forsikringsbranchen, men en rundringning til forsikringsselskaberne viser, at de faktisk ikke har noget som helst problem med, at varebiler fra første januar skal have firmalogo og CVR-nummer trykt på begge sider.
Færre buler og trafikdrab
Her er forventningen nemlig, at de vilde varevogne vil sætte farten ned, når de bliver nemmere at genkende og dermed blive stillet til ansvar for både mester og måske ligefrem ordensmagten.
Over en bred kam forventes det, at antallet af buler og skrammer falder, men også statistikken over dræbte og tilskadekomne vil nyde godt af lovændringen.
– Vi har ikke generelle regler eller forsikringsbetingelser, der fraråder reklamer eller CVR nummer på biler. Vi har heller ingen planer om prisforhøjelser på baggrund af lovændringen.
Vi ser positivt på en lovændring, der vil gøre det nemmere for en eventuel skadelidt at få erstatning, fordi den involverede bil bliver lettere at identificere, siger kommunikationschef i Tryg, Gerhard Dall.
http://altomvarebiler.dk/nyheder/store-boder-kore-uden-navneskilt/
Kravet om firmalogo er et værktøj til bekæmpelse af sort arbejde, fordi Skat ved, at mange danskere er glade for at melde hinanden for lovovertrædelser. Det er samme mekanisme, som man ser i trafikken, hvor det er dem med telefonnummer på bilen, der får flest tæsk.
Vi andre får bare en finger i bakspejlet.
Skadeligt for firmaers image
Og det er vand på Rådet for Sikker Trafiks mølle, at man nu kan se frem til en fredeligere adfærd fra varevogns-førerne.
– Når man kører i en firmabil med logo, så er det meget tydeligt, hvor man kommer fra. Det betyder også, at folk kan ringe til firmaet, hvis man kører råddent eller for stærkt. Vi ved fra en undersøgelse, at 70 procent af befolkningen mener, at det skader et firmas image, hvis en firmabil kører for stærkt. Så vi håber at det her med synlige navne på bilerne kan få flere til at lette foden fra speederen og køre efter reglerne. Det vil gavne trafiksikkerheden for os alle på vejene, siger Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.
En undersøgelser foretaget af Rådet for Sikker Trafik viser, at 70 procent af befolkningen mener, det skader en virksomheds image, når deres biler kører for stærkt eller uansvarligt.
Fakta:
Otte ud af ti mener, at virksomheder bør gøre mere for at sikre, at de ansatte er trafiksikre (kilde: repræsentativ interviewundersøgelse lavet af Epinion for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension).
I Danmark vurderer Arbejdstilsynet at 30 % af de arbejdsrelaterede dødsfald sker i trafikken (kilde: Arbejdstilsynet).