Timingen er skredet for den nye Land Rover Defender. Eller hvad den nu kommer til at hedde. For det ligner unægteligt en smutter, at den ikke bliver introduceret i jubilæumsåret 2018.
Efter legendens endelige exit i 2015 på grund af for høje produktionsomkostninger og besvær med at leve op til moderne sikkerheds- og miljønormer, blev stikket trukket.
Genoplives
Men det lignede et gensyn med Defender i forbindelse med 70-års jubilæet i 2018, da Land Rover sidste år fortalte om deres planer om at genoplive den.
I juni fortalte de så, at den kommer på markedet i 2020 sammen med yderligere to modeller, som skulle dukke op mellem 2021 og 2024.
Billig Land Rover
Den gang forlød der intet detaljeret om, hvad det bliver for modeller. Men nu forlyder det rundt om i branchen, at det bliver et par folkelige offroadere.
Den ene bliver en indgangs-model – altså en økonomisk overkommelig Land Rover i forhold til den forholdsvist kostbare Discovery.
De store kanoner
Den anden har allerede fået et navn. Det bliver en Road Rover, som meget sandsynligt bliver en SUV-lignende ting.
Dermed ser det ud til, at Jaguar Land Rover er ved at køre de store kanoner i stilling til en krig med ærkerivalen JEEP, når programmet er komplet i 2024.
Seks til én
De tre nye modeller skal alle bygges på Jaguar Land Rovers nye Modular Longitudinal Platform (MLA), som vil nedbringe produktionsomkostningerne betragteligt. Blandt andet i kraft af at den kan bruges til de fleste af koncernens modeller.
I øjeblikket bruger man hele seks forskellige platforme til at bygge de nuværende 13 Jaguar,- Land Rover- og Range Rover-modeller.
For mange hænder
Overgangen til MLA-platformen starter med Defender i 2020, hvilket må siges at være en helt ny fremgangsmåde for legenden.
Den blev netop taget ud af produktion primært fordi produktionen selv efter over 60 år stadig lignede den oprindelige for meget med alt for mange hænder, der skulle skrue på den langs båndet.
Fleksibilitet og standardisering
Det siges, at den skulle røres af tre gange så mange hænder som en Land Rover Discovery, før den forlod båndet.
‘MLA-platformen giver os øget fleksibilitet, fælles komponenter og standardisering, siger Jaguar Land Rover. Alt sammen begreber der absolut ikke rimer på historien om Defender’en.
Hybrid- og elbiler
Den kan også rumme samtlige varianter af plugin-hybrider, 48 volts mild hybrid-modeller og rene elbiler, som er med i planerne.
Jaguar Land Rover har et problem i forhold til CO2-kravene, som skal ned på 135 g/km inden 2021. Det ligger ifølge selskabet selv lige nu omkring 178 gram.
Flytter til Slovakiet
Jaguar Land Rover åbner sin første fabrik på det europæiske fastland i Slovakiet i næste måned. Her skal de producere 150.000 Land Rover Discovery om året.
Det er meget nærliggende, at man også vil bygge den nye Defender her, men det er endnu ikke bekræftet fra koncernens side.