Det er tredje gang, vi sidder bag rattet i den nye Ford Ranger. Første gang var med flere hundrede kilometers terrænkørsel mellem elefanter og zebraer i og omkring Kruger Nationalpark i Sydafrika.
Nu er vi tilbage i hverdagen i Danmark, hvor den nye Ranger netop har fået dansk debut. Altomvarebiler.dk fik som de første muligheden for at prøve den nye bil. Terrænet er selvfølgelig skuffende i forhold til første gang – men for danske erhvervskunder er det stadig en suveræn slider, som ud over super terræn egenskaber, byder på uovertruffen komfort.
Læs også Rå Ranger i tal
Fantastiske køreegenskaber har bilen stadig – med et præcist virkende styretøj og en affjedring, hvor man nærmest forbløffes, når man ser, at den er udstyret med bladfjedre. Men folkene bag har ændret undervognen, så man ikke har den typiske hoppende kørestil, når en pickup er uden læs.
Kongelunden
Vandhullerne på Amager er knap så dybe som dem, de har i Sydafrika, men lidt mudder på kanten af Kongelunden kan vel gøre det. Den nye Ford overrasker stadig – positivt.
Ranger er nok oppe imod veletablerede konkurrenter – i første rækker Toyota Hilux. Mitsubishi L200 og Nissan Navara, som er populære i entreprenørselskaber samt i staten og kommunerne.
Den nye Ranger har kun navnet til fælles med forgængeren, som var billig – men umoderne. Dertil kommer så konkurrenten VW Amarok, der måske har en grad bedre finish – men også er en del bredere og dyrere!
Fuld sikkerhed
Ranger byder på op til syv airbags inklusive knæairbag og gardinairbags – esp stabilitetssystem, asr antispin, hill descend og hill climb system samt trailer/vægt stabilisator. Så dér mangler den ikke noget.
Den er også blevet større på alle leder og kanter og måler 90 procent af den amerikanske F150 pick-up fra Ford. Læssehøjden er på 835 mm. Ranger er strammet meget op på karosseristivheden – den er 50 procent stivere end før. Dertil kommer ekstra stabilisatorer i affjedringen. Den går i øvrigt igennem et anseligt vandhul med sin vadedybde på 800 mm.
Vores testbil var toppen af poppen. Wildtrack med 5-cylindret 3,2 liter, 200 hk – og så lige 470 Nm mellem 1.500 og 2.750 omdrejninger. Motorerne har alle variabel turbogeometri. Brændstofforbruget ligger i testbilen på 9,4 km/l med automatgear, som vores testbil var udstyret med.
Dertil kommer læderstue og bagsæder – men den var også på tyske nummerplader. Vi havde naturligvis myndighedernes tilladelse til at køre i den. Iøvrigt entreprenører – læs lige her: nyttelast på 500 kg og en trailervægt på hele 3,350 ton.
Faktaboks:
Test Ford Ranger 3,2
Motor: 5 cyl.
Ydelse : 200 hk
Moment: 470 Nm mellem 1.500 og 2.750 omdrejn.
Miljø: Euro 5.
Opbygning: Variabel turbogeometri.
Trailervægt: 3.350 ton.
Økonomi: 9,4 km/l.
Læssehøjde: 835 mm.
Sikkerhed; esp. asr. Abs, 7 airbags, p-sensor, regnsensor, bakkamera,
Luksus: 2 zone klimaanlæg, 8 vejs justerbart førersæde m. varme.
Pris test bil: 283.071 kr. plus moms.