Sixt er udelukkende kendt for biludlejning. Det har de været i årtier, men for nyligt introducerede de et nyt koncept for varebiler, som de kalder ‘All Inclusive’.
En leasingmodel specielt for varebiler på vilkår, der kombinerer billejens fleksibilitet med leasingens pris.
Sindssygt efterspurgt
Den er konstrueret til erhvervskunder og skal give maksimal fleksibilitet og minimalt besvær.
– Fleksibilitet er sindssygt efterspurgt, siger direktør i Sixt Danmark, Philip Schack.
– Det er det, vi hører, når vi spørger vores kunder, hvad de gerne vil have. Vi oplever et ønske om fleksibilitet på leasingbiler, og med All Inclusive rammer vi lige midt imellem traditionel udlejning og leasing, forklarer han.
Sparer krudt og tid
Der er ingen udbetaling og kun løbende måned plus 30 dages opsigelse. Men også på tid og besvær udmærker det nye koncept sig.
– Får en virksomhed for eksempel en ny kunde eller en stor opgave, skal man ikke til at bruge krudt og tid på at finde biler til projektet. Og svenden, der skal udføre opgaven, skal ikke ligge og bruge mange timer på at hente bilen og ordne formalia. Den står der bare mandag morgen.
Bare smid nøglen
Med i prisen er både levering og afhentning. Når du ikke længere har brug for bilen, opsiger du bare kontrakten med en måneds opsigelse og smider nøglen på sædet. Sådan lidt populært udtrykt.
Store og små
For både den etablerede virksomhed og den nystartede håndværker er det en tryghed i sig selv at kunne komme af med den inden for halvanden måned, hvis man af den ene eller den anden grund pludseligt ikke har brug for den mere.
Omvendt kan Sixt ikke konkurrere med leasingselskabernes lave priser på kontrakter med længere løbetid.
– Vi forestiller os for eksempel en flådeejer, der leaser 80 procent af sin flåde på almindelige leasingkontrakter og så tager de sidste 20 procent hos os for fleksibilitetens skyld.
Lidt støvede
– Kunderne siger også, at vi skal forvente, at de er lidt støvede, når vi får dem tilbage. Men det er jo også det, hele idéen går ud på. At de skal bruges til rigtigt arbejde, så man ikke skal være bange for at få en kæmpe regning, når man har afleveret den igen.
– Selvfølgelig skal vi snakke buler og ridser ved afslutning, men vi har dækket os lidt ind ved at beskytte varerummet med beklædning på sider og gulv. Det er lige så meget for vores egen skyld, tilføjer Philip Schack.
Fri kapital
– Det er blevet super positivt modtaget. Folk skal lige have den ind og vende, men de første biler er allerede ude at køre. Vi oplever, at det er virksomheder, der har brug for ekstra kapacitet i spidsbelastningsperioder men også nystartede håndværkere og iværksættere.
Dels slipper de for at binde kapital i en bil; og dels slipper de for at hænge på en bil, de ikke har brug for, hvis deres situation skulle ændre sig.
Noget negativt
– Vores beregninger er baseret på forventningen om, at kunden beholder bilen længere end et år. Nogle vil beholde den længere, mens andre måske kun har den i få måneder. Når de så kommer hjem igen, bliver de klargjort og kommer måske ud på en ny kontrakt. Eller også sælger vi dem. Det kommer helt an på markedet.
– Skal man sige noget negativt, så må det være, at der ikke er nogen kredit. Du får regningen den 20, og den skal betales den 1. Så finder vi hurtigt ud af, om kunden har styr på økonomien, så vi sikrer os, at vi har styr på vores egen