Krussedullerne er allerede begyndt at kravle over slutsedler på den nye Mercedes Sprinter. Vi ved med temmelig stor sikkerhed, at ingen af sælgerne har kendt til de danske priser og udstyrsspecifikationer.
Det ved vi, fordi de konstant rykkede Mercedes Danmarks produktchef Jens Lyngholm under præsentationen i tirsdags. Men forgæves. For han havde dem ikke.
Usædvanligt lang
Det betyder, at det alene er på mistanken, de har bestilt den; og når man ser på standardudstyret i Danmark, bliver de næppe skuffet. For listen med standardudstyr er usædvanligt lang.
– Vi ved, at mange af vores kunder tilbringer rigtig mange timer bag rattet hver dag. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at vi leverer det bedste inden for komfort, sikkerhed og fleksibel indretning af bilen. Det må man sige, at den ny Sprinter lever op til, og derfor er jeg sikker på, at der vil blive taget rigtig godt imod den, siger Louise Klink Raaschou, salgschef for Mercedes-Benz varebiler i Danmark.
Wet Wiper og sensorer
Udvendigt sørger den automatiske regnsensor med Wet Wiper system for hurtig og effektiv rensning af forruden. Sprinklerdyserne sidder nu på selve viskerbladene for mere effektiv fordeling af sprinklervæske, ligesom vi kender det fra de nyeste personbiler fra Mercedes.
Sammen med den udvendige lyssensor og automatiske nødbremseassistent har sikkerhedsniveauet taget et stort skridt fremad.
Nu med radio
Aircondition og oliefyr er, som vi allerede i tirsdags skrev også standard i den nye Sprinter og med til at gøre hverdagen mere behagelig for især håndværkere og chauffører, som tilbringer mange timer i bilen.
I kabinen dækker dansk standard blandt andet også over nøglefri start, radio med syv-tommer farvedisplay med opkobling af smartphone via for eksempel Apple CarPlay, elektrisk styretøj samt multifunktionsrat, hvorfra både radio og fartpilot kan styres. Den mest skrabede model i dag har end ikke radio, som mange brugere er smerteligt klar over.
Som yderligere standardudstyr er den ny Sprinter forberedt til fleet management-systemet Mercedes Pro, som for eksempel giver overblik over informationer som lokation, kilometerstand, brændstofniveau og serviceintervaller for hver enkelt bil flåden.
For, bag og alle fire
Den nye Sprinter fås for første gang med forhjulstræk. Årsagen er primært, at Mercedes har valgt at rette en del af sine kanoner direkte mod Italien og Fiat Ducatos monopollignende greb om autocampermarkedet.
Det kræver forhjulstræk med deraf følgende fordele, og det betyder, at den i varebilsudgaven får 80 mm lavere læssehøjde og 50 kg lavere egenvægt.
2,2 og V6
Det er som altid muligt at sammensætte sin Sprinter på et hav af forskellige måder og i forskellige længder, uanset om man som kunde ønsker en lukket varebil, bus eller et chassis til opbygning til noget helt tredje.
Forhjulstrækkeren fås kun med den nyudviklede tværstillede version af 2.2 CDI-motoren, mens bag- og firehjulstrækkere desuden kan klemme den stærkere V6’er ind bag hjelmen.
To nye gearkasser
Blandt højdepunkterne for den ny Sprinter er også to nyligt udviklede gearkasser, som fås til den forhjulstrukne variant. Her kan vælges mellem den komfortable og brændstofbesparende 9-trins automatgearkasse eller en 6-trins manuel gearkasse, som udmærker sig ved en næsten vibrationsfri gearstang.
Til de baghjuls- og firehjulstrukne varianter leveres gammelkendte og gennemtestede 6-trins manuelle eller 7-trins automatgearkasser.
Priser
De første frigivne priser starter på 256.930 kroner plus moms for Sprinter 211 Van lang (A2) med forhjulstræk, mens Sprinter 311 Van lang (A2) med baghjulstræk fås fra 306.830 kroner.
Sprinter Tourer 314 lang (A2) med baghjulstræk kan fås fra 283.570 kroner, og Sprinter chassis starter på 294.310 for Sprinter 311 lang (A2).
Good vibes
Der er inge ændringer i specifikationerne på motorerne ud over, at Mercedes siger, de har arbejdet med at dæmpe støj og vibrationer.
Den ny Sprinter kan bestilles med levering til først på sommeren, hvor den lanceres på det danske marked.