For et par år siden kom Clayton Power med den frække batteribank LPS (Lithium Power Supply), som kan lade din batterier under kørslen, mens den selv bliver ladet op, så den også kan forsyne dig med 230 volt, når du kommer frem til opgaven.
Vi testede LPS’en med en strømforsyning på 1.500 Watt, og den eneste lille anke, vores test-mand havde den gang, var, at den ikke helt formåede at drive hans store vinkelsliber. Det resulterede i, at han købte en ny for at få fuldt udbytte af sin nye LPS, han netop havde vundet i Altomvarebiler.dk’s konkurrence.
5.000 Watt
Nu er der kommet nye kræfter til. En stærkere serie med boost-funktion til højere effekt er på gaden. Den nye batteribank har en effekt på 2.000 Watt, som i peak på ti sekunder kan levere imponerende 5.000 W og i perioder på ti minutter 2.500 Watt.
Samtidigt er batterikapaciteten steget fra 60 til 100 Ah, så der er mere at gøre godt med i det daglige arbejde.
Sommerhuse og sovebyer
Vores batteritester er denne gang tømrersvend Lassen Nielsen fra Venslev Tømrer & Snedker. Beliggende i et område med mange sommerhuse og sovebyer, har Venslev-tømreren hyppigt opgaver hos private, der ikke er hjemme, når opgaven skal udføres.
- Sådan en batteri-fætter er utroligt praktisk. Før var vi jo tit ude for, at folk, der bor i København, havde glemt at tænde for udendørskontakten, når vi skulle lave deres sommerhuse, siger Lasse Nielsen.
Masser af power
Men ved at medbringe ekstra strøm i batteribanken er han ude over de problemer. Det sparer tid både på værkstedet, hvor han ikke skal tænke på at sætte sit batteri-arsenal til opladning om natten og ude på opgaven, hvor han kan gå direkte til arbejdet i stedet for at bruge tid på at etablere strøm.
- For os betyder det også, at vi kan køre med den store vinkelsliber eller starte en stor kompressormotor op. Det kan selv en almindelig stikkontakt have problemer med, og så er det, at vi somme tider har et relæ, der slukker for strømmen.
Relæet slog fra
En anden praktisk fordel er, at han ikke behøver at have adgang til sikringsboksen i huset, hvis HFI-relæet slår fra.
- Før var vi tit ude for, at relæet slog fra, når vi stod og arbejdede med for eksempel rundsaven, og kompressoren så pludseligt slog til. Det er ikke alle steder, de har ampere nok til det. Men det problem har vi ikke mere.
Meget nemmere
- Går der et relæ, kan vi heller ikke komme ind. Så skal vi vente på, der kommer én med en nøgle og slår det til igen. Alt det slipper vi for med denne her.
-
Vi skal heller ikke tænke på, at vi skal huske at lave aftale med folk om, at de skal huske at tænde for strømmen, inden de tager hjemmefra.
Meget begejstret
Han havde aldrig hørt om LPS’en fra Clayton Power, før Altomvarebiler.dk spurgte, om han kunne være interesseret i at teste den.
- Jeg er faktisk lidt overrasket over den. Og samtidigt meget begejstret. For jeg troede ærligt talt ikke, den ville kunne det, den kan. Ofte var vi jo ude for, at relæet gik, når vi brugte elværktøj, og kompressoren så gik i gang. Det problem er vi helt ude over nu, siger tømrersvenden.
Afløser byggestrømmen
- Vi bruger den mest til at lade batterierne op og så til rundsaven og kompressoren. Men vi kan jo i princippet køre på den i en hel time med den store vinkelsliber.
-
Det er virkelig en lettelse. Den afløser jo byggestrøm på alle småopgaverne, og samtidigt slipper vi for at bruge tid på at etablere byggestrømmen.
Husker for dig
Selv glemsomhed kan den kurere. Når Lasse kom hjem fra en lang dags arbejde, skulle han huske at sætte sine batterier til opladning. Ellers stod han uden strøm, når han kom ud til det første job næste dag.
Og så var der ikke andet at gøre end at håbe, det var en indendørs opgave med adgang til stikkontakter.
Aldrig helt tom
Den medbragte batteribank kan oplades hjemmefra, så den ikke belaster bilens generator, men det er ikke nødvendigt.
- Står vi og skal af sted, og LPS’en ikke lige er tanket helt op hjemmefra, så kan den lade sit batteri op fra 0 til 100 på 55 minutters kørsel. Men den er jo aldrig helt tom, og man lader den jo op om natten på værkstedet, så det er der ikke så meget brug for, forklarer han.
Starthjælp dig selv
Den korte ladetid i bilen kræver dog, at man skifter standardgeneratoren ud med en stærkere enhed samt tilføjer en jævnstrømskonverter.
Med i den nye serie LPS’er er der også et betjeningspanel i kabinen, hvor man kan skifte mellem 230 volt og 12 volt. Og skulle dit startbatteri have brug for hjælp, kan du trække startstrøm fra LPS’en blot ved et tryk på en knap.
Pinlig reklame
- Jeg synes jo i virkeligheden, det er lidt pinligt at anmelde den, for jeg har helt ærligt ikke noget dårligt at sige om den. Det kommer til at lyde som den rene reklame, men den er virkeligt en hjælp i hverdagen.
-
Det er sjældent, man har brug for starthjælp, men her kan man få den fra sig selv. Det er da smart, siger Lasse Nielsen.
Koster mester penge
Han er blevet så glad for sin LPS efter et par ugers test, at det kommer til at koste mester penge.
- De får den ikke tilbage. Det kan de godt glemme. Så må de finde én eller anden pris med mester, så vi kan overtage den, siger Lasse Nielsen, der allerede har bygget et fint rum i varerummet med batterihylde til sin LPS.
Vejledende udsalgspris på den testede topmodel er 19.735 kroner plus moms.