• Volkswagen har vind i sejlene. Salget af erhvervsbiler er steget, og specielt Transporter sælger forrygende.

VW-varebiler sælger bedre på trods af Dieselgate

VW har solgt næsten 200.000 varebiler på årets første fem måneder – på trods af dårlig omtale fra Dieselgate

Tyskerne nede i Wolfsburg må være godt tilfredse. På trods af Dieselgate-skandalen, der har givet Volkswagen spandevis af dårlig omtale, så går det faktisk frem for mærkets erhvervsafdeling. Fra januar til maj har man leveret 195.200 biler på verdensplan. Det svarer til en stigning på 5,7 procent.

Dieselsnyd var en kendt hemmelighed hos Volkswagen

Mest populær er den såkaldte T-modelrække, som dækker over Transporter, Caravelle, Mulitvan og California, som alene står for 81.400 solgte biler. Det svarer til en stigning på hele 11,2 procent i 2016, og det er altså på trods af, at Volkswagen har fået meget kritik for at have installeret snydesoftware i sine biler.

Med vanlig tysk korrekthed tilskriver Bram Schot, som sidder i bestyrelsen for Volkswagen Nutzfahrzeuge og har ansvaret for salg og marketing, successen til mærkets dygtige forhandlere.

– Vi er meget tilfredse med udviklingen i vores salgssituation for maj måned. Det er på grund af fremragende arbejde fra vores forhandlernetværk i de seneste par måneder. En stor del af den feedback, vi får fra vores kunder, er positiv; vores modeller bliver godt modtaget

Crafter går tilbage

Tyskland er ikke overraskende stadig erhvervsbilernes vigtigste marked, for i årets første fem måneder har man solgt 49.700 biler, som jo udgøre en fjerdedel af det samlede salg. Til sammenligning solgte man 3.000 biler i USA i samme periode.

Mere tryk i Touareg

Den eneste modelserie som ikke er gået frem i salg er Crafter-serien, som er gået tilbage med 1,8 procent. I alt er der blevet solgt 19.400 Crafter-modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *