• VW-koncernen har stoppet salget af deres dieselbiler i Sydkorea, fordi landets miljøministerium mistænker koncernen for at have snydt med dokumentationen af modeller.

VW stopper salget af dieselbiler i Sydkorea

Faldende salg og en forestående undersøgelse får VW til at stoppe salget af dieselbiler i Sydkorea

Fra mandag den 25. juli var det ikke længere muligt at købe dieselbiler fra VW-koncernen i Sydkorea – Asiens næststørste marked for dieselbiler. Det skriver Automotive News.
Årsagen er, at salget af gruppens dieselmodeller er faldet, siden det kom frem i USA, at Volkswagen har fusket med motorstyringen på flere dieselmotorer, så de udleder mindre NOx under tests, men langt over den tilladte grænse ved normal kørsel.

Dieselgate fortsætter – VW kan også have snydt med støjtests

– Vi har besluttet at suspendere alt salg af de berørte modeller for at reducere forvirring blandt vores forhandlere og kunder, udtaler en talsmand for VW Sydkorea til Automotive News.

Men en lige så vigtig grund er, at det sydkoreanske miljøministerium undersøger Volkswagen i Sydkorea for at have fabrikeret falske dokumenter om modellernes udledning af NOx, CO2 og støjforurening. En rapport er på trapperne, og anklagere fra ministeriet har allerede anholdt en ledende medarbejder for VW Sydkorea.

32 forskellige modeller berørt

Fordi der er tale om både udledning og støjforurening, risikerer VW-gruppen, at godkendelsen af ikke bare dieselbiler, men faktisk op mod 32 modeller kan blive trukket tilbage, hvilket i så fald vil betyde, at modellerne får forbud mod at blive solgt i Sydkorea. Talsmanden fra VW Sydkorea vurderer, at det ville tage tre måneder at generhverve godkendelserne.

Volkswagen skal betale 98 milliarder for Dieselgate

VW-koncernen overvejer stadig, om man juridsk vil sætte sig imod miljøministeriets eventuelle tilbagekaldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *