• Volkswagens ID-koncept kan ende som en elektrisk Golf-afløser i 2020, men kun fordi koncernen afskediger 30.000 medarbejdere for at få råd.

VW skærer 30.000 jobs for at få råd til elbiler

I skyggen af Dieselgate afskediger Volkswagen nu 30.000 medarbejdere. Det frigiver 27 milliarder, der skal investeres i nye elbiler

30.000 medarbejdere står til at miste deres job hos Volkswagen som indirekte følger af Dieselgate-skandalen. Bilkoncernen har lanceret en ny plan, de har døbt ‘pact for the future’, hvor adskillige medarbejdere skal afskediges for at spare udgifter. Faktisk forventer Volkswagen, at man vil spare op mod 27 milliarder årligt frem mod 2020.

Elbilers rækkevidde giver 100 nye job

Alene i Tyskland skal arbejdsstyrken skæres med 23.000 personer, men Volkswagen er ivrige efter at understrege, at afskedigelserne sker gennem ‘naturlige udsving og delvis efterløn’. Grunden til at man afskediger så mange medarbejdere, er fordi, koncernen vil skaffe penge til at styrke udviklingen af elektriske biler. Det er nemlig blevet akut nødvendigt som følger af Dieselgate-skandalen. I USA har Volkswagen droppet at sælge dieselbiler, og i Europa har lovgiverne strammet op på brændstofforbrugstests, så alt peger mod elektriske biler, og det koster penge – mange penge.

Forvandlingen

Næsten alle de sparede penge (26 milliarder) skal bruges på udviklingen af elbiler, blandt andet en ny platform Modular Electric Drive Kit (MEB), som kommer til at bruges til mange af koncernens fremtidige modeller.

Audis automatgearkasser kan være involveret i Dieselgate

– Vi vil omdanne hele brandet og gøre det klar til den fundamentale forvandling, som hele vores branche står overfor. Hos Volkswagen tager vi vores fremtid i vores egne hænder, udtaler Herbert Diess, Volkswagen-koncernens formand.

Koncernen håber, at afskedigelserne vil betyde, at de tyske fabrikker er 25 procent mere effektive i 2025.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *