VW Sharan er blevet spiffet op

Facelift med mindre designændringer og flere tekniske forbedringer

Foråret er sæson for 4-hjulede premierenyheder, nogle er store og andre er mindre, og blandt disse er – omend ikke uden interesse – MPVmodellen VW Sharan, der i Genève præsenteres med et mindre facelift kombineret med en række tekniske ændringer.

Op til 15 procent mere økonomisk

Foruden ændringer af sikkerheds- og assistentsystemer og infotainment med internetbaserede tjenester er der tale om opgraderede motorer, som ifølge VW yder op til 15 procent lavere brændstofforbrug.
Det der ”op til 15 procent“ kan betyde, at det enten afhænger af, hvilken motorvariant der er tale om, eller at det kommer an på, hvordan motorens ydeevne udnyttes.
Om det er det ene eller andet er i skrivende stund uvist.

Fem Euro 6-motorer

Derimod står det ifølge en officiel bulletin fast, at Sharan præsenteres med et nyt og mere brændstofbesparende motorprogram; et vil sige TSI og TDI motorer, som opfylder Euro 6-normen.
Der er tale om to benzindrevne TSI-motorer med ydelser på 150 og 220 hestekræfter og tre dieseldrevne TDI-motorer med ydelser på henholdsvis 115, 150 og 184 hestekræfter – alle motorer er turboladede, og bortset fra den mindste TDI-varint kan alle motorerne kobles til VW’s 6-trins dobbeltkoblede DSG-gearkasse – eller for den mellemstore TDI-motor med VW’s 4-hjulstrukne 4Motion-system.

Flere elektroniske systemer

Dertil kommer implementering af Blind Spot Monitor og Rear Traffic Alert-systemer til benefice for køresikkerheden. At modelseriens infotainment-system er suppleret eller kan suppleres med Android Auto/Google, CarPlay/Apple og MirrorLink, Adaptive Cruise Control, Front Assist med City Emergency Braking, et nyt standardmonteret Automatic Post-Collision Braking System tillige med Auto Hold-funktion i bilens elektroniske parkeringsbremse.
Som noget nyt er også baglygter af LED-typen og nydesignede aluminiumfælge ligesom instrumentbordet er piftet op med nyedesigndetaljer, ændret multifunktionelt rat og instrumentering.

Hertil i efteråret

Den spiffede Sharan lanceres på det tyske hjemmemarked i april og på de øvrige europæiske markeder i juli.
Herhjemme ventes den lanceret i løbet af efteråret, og der foreligger ikke for nuværende noget om prissætning eller modelsplit – ifølge VW-bulletinen fra moderselskabet lanceres den faceliftede Sharan i første omgang med to modelvarianter kaldet Beach og Ocean.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *