VW Scirocco van skifter stil

Opdateret version af gadedrengen VW Scirocco lanceres ved Genéves motorshow 2014

En af gadens frækkeste varebiler præsenteres  med et facelift i forbindelse ved det tilstundende internationale motorshow i Genève.
VW’s Golf-baserede coupé-model Scirocco kommer med bl.a. opdateret lygteteknologi og revideret instrumentering foruden et motorprogram bestående af to 4-cyl. benzindrevne turbomotorer og to ligeledes 4-cyl. turboladede dieselmotorer.
Den reviderede kabineindretning rækker stilmæssigt bagud til den oprindelige Scirocco, der havde verdenspremiere i 1974.

Fra 125 til 276 hk

Motorprogrammet vil strække sig fra en 1.4 TSI med 125 hk og en 2.0 TSI med 180 eller 220 hk og dels en 2.0 TDI med 150 eller 184 hk – alle fire motorer med start/stop-system.
Er det ikke nok, så venter man på den kommende Scirocco R med 276 hk. Dén må formodes at være kvik nok til at nå den næste mødeaftale eller få blomsterbuketterne bragt ud, før de visner, og pizzaerne leveret, før de bliver kolde.
Opdateringen af den rappe coupé omfatter tillige hjul i dimensionerne 17, 18 eller 19 tommer.

DK-premiere i september

Herhjemme opdateres modelprogrammet ifølge en officiel bulletin med den nye og stærkere TSI-motor på 2,0 liter, som også er mere brændstoføkonomisk en normværdi på 16,6 km/l, hvor den tilsvarende værdi for den hidtidige 160 hk 1.4 TSI-motor er 15,2 km/l.
Spiller brændstofforbruget en væsentlig rolle, er den nye 150 hk 2-liter TDI-dieselmotor med forbedret drejningsmoment et alternativ med en EU-norm på 24,4 km/l og et CO2-udslip på kun 107 g/km.
Begge motorvarianter har foruden start-stop-automatik også genindvinding af bremseenergi. 6-trins manuel gearkasse er standard, mens 6-trins dobbeltkoblet DSG-gear kan tilvælges.
Den faceliftede Scirocco forventes introduceret i Danmark i september – også som van.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *