• Ved at finde og udpege gerningsmænd og stiltiende vidner, håber VW at kunne begrænse skaden

VW havde flere forskellige snydeprogrammer

Kilder tæt på VW-koncernen afslører, at der ikke bare var én, men flere versioner til at snydeprogrammet

Skyerne hænger tungt over Wolfsburg, hvor VW hører til. Den ene løgn efter den anden bliver i disse dage afdækket, og ifølge Reuters er der nu blevet afdækket endnu en pind til VW’s ligkiste. Kilder helt tæt på sagen fortæller, at der ikke bare var én, men mange forskellige versioner af snydeprogrammet, som VW har anvendt til at sænke udledningen af NOx i forbrugstests i både Europa og USA.

Pest eller kolera for VW

I løbet af de syv år, hvor VW har indrømmet at have snydt, har firmaet ændret deres ulovlige motorstyring for minimum fire forskellige motortyper. Det fortæller en anonym kilde i VW-koncernen. Det vækker bekymring, fordi et løbende program med flere forskellige motorstyringer, med alt sandsynlighed har betyder, at mange medarbejdere har været involveret, og fordi medarbejderne med de specifikke opgaver må have haft behov for regelmæssig finansiering.

Rullende hoveder

Det fører nemlig til et andet problem. Hvis det er sådan, at mange chefer har været vidende om problemet, giver det en hårdere straf og dermed højere bøde i det amerikanske retssystem. Det forklarer Brandon Garrett, en ekspert i virksomhedskriminalitet ved University of Virginia School of Law.

– Jo flere chefer, der har været involveret, jo mere opfatter man firmaet som skyldig, og som derfor fortjener en hårdere straf.

VW-skandalen kan koste over 500 milliarder

Så vidt man ved, begyndte VW at bruge snydeprogrammet i 2008, i første omgang på EA189-motoren og senere på EA288-motoren, og en efterforsker fra den amerikanske stat har udtalt, at VW har måtte ændre motorstyringerne for hver ny generation.
Indtil nu har 11 millioner biler fået installeret den problematiske software, der lader bilerne udlede op til 40 gange mere NOx end tilladt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *