• Van of the Year 2017 blev VW Crafter, der vandt foran PSA's trillinger og Iveco Daily

  • PSA's trillinger, Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Toyota Proace måtte deles om andenpladsen

VW Crafter er Van of the Year

Ligesom sidste år var der fuld gevinst til VW, der løb med titlen som Van of the Year for andet år i træk

Altomvarebiler.dk i Hannover:

Den officielle åbning af IAA-messen i Hannover startede med kåringen af Van of the Year 2017 – den europæiske årets varebil.

Og det blev dobbelt op for Volkswagen, som i aftes for andet år i træk løb med titlen som Van of the Year. Sidste år var det Transporter T6, og i år er det selvfølgelig den nye Crafter, som for første gang er udviklet og bygget af VW selv.

Tæt løb

Crafter kom dog ikke sovende til titlen. Jurymedlemmerne havde også høje tanker om de franske trillinger fra PSA og Toyota; Expert, Jumpy og Proace, og det blev tæt løb, som endte med 101 point til Crafter mod 89 til trillingerne.

Det kan undre, at en varebil, som først bliver introduceret i Danmark til marts, kan deltage i afstemningen, men den har premiere i Tyskland allerede i år, og i løbet af de forgangne uger har jurymedlemmerne haft adgang til testkørsler i det sydlige Tyskland.

Begejstret Teiner

Og argumentationen fra det danske jurymedlem, Carsten Teiner, tyder på et helstøbt produkt med mange stærke sider.

Han er decideret begejstret for køreegenskaber, de nye motorer, det højere sikkerhedsniveau og den overordnede komfort.

Søster udenfor

På tredjepladsen kom den faceliftede og opdaterede Iveco Daily foran Ford Transit Custom med nye Euro 6-motorer og den kommende Hyundai H350.

Crafter har premiere i Tyskland sidst på året eller lige i begyndelsen af det nye, mens søstermodellen, MAN TGE, må vente nogle måneder og derfor ikke nåede at komme med i årets konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *