VW Caddy – slider med ekstra økonomi-boost

1,6 TDI BMT-versionen er inkarnationen af en fornuftig, helstøbt og tiltalende varevogn

Varevogne i den lille klasse er ofte baseret på oprindelige personbiler, der er ombygget til formålet. I mange tilfælde, hvor persontransport og lettere budtjeneste er de vigtigste behov, er sådan en personbilsbaseret van en glimrende løsning.
Men har du seriøst brug for en ordentligt lastrum, behøver du ikke altid gå op i den store kassevogn. For en varevognskonstrueret bil som VW Caddy kan i mange tilfælde gøre god fyldest, hvor du ellers f.eks. ville vælge en VW Transporter.
Sådan er der mange erhvervsdrivende, der åbenbart tænker i sparetider, for VW Caddy sælger solidt i et presset varevognsmarked. Med tanke på økonomien er det ikke kun køb, men også driften, der bliver billigere ved at nedskalere varevognsparken helt eller delvist til Caddy-størrelse. Så længe varerummet ikke udnyttes fuldt ud, køres der rundt med overflødige kilo og kvadratmeter, der koster penge på firmaets bundlinie.

Høj nyttelast

Nøgternt betragtet handler det om at matche behov så præcist som muligt med varevognsvalg. Og her er det svært, om ikke umuligt at komme uden om en bil som Caddy Van. Derfor tog vi en tur i en af de mest populære sparemodeller for at erfare, hvad du kan forvente.
Testbilen er den korte udgave i basisversion, der har en varekasse på 3,2 m3.  En Caddy Maxi-version med længere akselafstand fås med en varekasse på 4,7 m3. Den korte Caddy har en tilladt totalvægt på 2159 kg. og en maks. nyttelast på 736 kg. Største anhængervægt med bremser er 1500 kg.
Der fås også en bred vifte af motorer til Caddy Van, startende med den billigste benzinvariant 1,2 TSI med 85 hk, der koster 134.034 kr. inkl. moms. Imidlertid vælger de fleste firmaer Caddy med dieselmotor, hvor basismodellen har 75 hk. I testbilen sidder imidlertid den lidt kraftigere motor, der vælges af ca. halvdelen af Caddy-køberne.
Vi kører Caddy Van 1,6 TDI BMT (Bluemotion)  med 4-cyl. turbodiesel på 102 hk., der matcher bilen rigtig godt. Præstationerne er pæne med 0-100 km/t på 12,2 sek. og en topfart på 170 km/t. Prisen er 162.901 kr. inkl. moms, men ex. levering.

Mørk og praktisk

Allerførst kabinen. Et typisk mørkt og praktisk VW-interiør med streng orden og faste sæder. Materialevalget virker solidt, der er et godt kraftigt rat og høj siddeposition. Der er også pluspoint til de mange aflæggepladser i kabinen og det godt støttende førersæde, men et aflukket handskerum står ikke på standardudstyrslisten.
Det gør til gengæld en CD-radio, fjernbetjent centrallås, el-ruder, el-spejle, skydedør i varerummets højre side og frit valg mellem to sidehængslede bagdøre eller en tophængslet bagklap. Vi kigger langt efter en aircondition eller sædevarme som standardudstyr, men får i Bluemotion-modellen fartpilot og hill holder med i basisudgaven.
Varekassen er beklædt på udsatte flader som gulv og nederste del af siderne, så ved almindeligt brug burde det ikke være nødvendigt at ofre mere på varerummet. Men der fås f.eks. en ekstra skydedør til 5131 kr.

Sparer brændstof

Køremæssigt opleves den særlige spareudgave BMT med det fulde navn Bluemotion som en tiltalende hverdagsmakker. Dieselmotoren er godt støjdæmpet, og gearskiftet er præcist i de fem udvekslinger, der i 1,6 TDI BMT-versionen er særlig højt gearet af hensyn til forbruget. Det mærkes, at 5. gear ligger højt, men ved hastigheder over 80 km/t. trækker motoren ok i femte og støjen i kabinen kommer ikke fra motoren, men fra vind og dæk ved højere hastigheder.
I nærtrafik standser motoren af sig selv, når du f.eks. holder ved rødt lys. Det sparer brændstof ved bykørsel, og i kombination med bl.a. forbedret aerodynamik, høj gearing og letløbsdæk kører BMT-versionen af Caddy Van 1,6 TDI en halv km længere på literen pr.100 km end uden denne teknik . Forbruget ved blandet kørsel er opgivet til 18,9 – 19,2 km/l. og dermed ender Caddy 1,6 TDI BMT i energiklasse B. Det er næppe helt realistisk i en travl arbejdsdag, men km. på literen afhænger af også meget af chauffør og kørselsmønster.
Det gør indkaldelserne til service også, for en ny Caddy kan køre op til 2 år uden at komme til service. Her kan du imidlertid også vælge den økonomisk sikre løsning og tegne en VW serviceaftale på 36 mdr./60.000 km. til 995 kr. + moms.
Hvis dit firma kan leve uden skelen til prestige og ikke har brug for ekstraordinære præstationer udover på dem på det økonomiske plan, så er Caddy Van med Bluemotion teknik et godt valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *