• Volkswagen Caddy bliver en af fire modeller, som skal bygges i Algeriet.

  • Den nye fabrik skal kun producere 100 biler dagligt, men til samme høje standard, som i Europa.

VW Caddy rykker til Algeriet

Volkswagen vil investere 1,1 milliard kroner i ny fabrik i Algeriet, som både skal bygge Golf, Caddy og Skoda Octavia

Nyheden om at Volkswagen vil skære 23.000 jobs alene i Tyskland er dårligt glemt, men nu melder den tyske industrigigant, at man vil åbne op for et joint venture, hvor der produceres biler i det nordafrikanske land Algeriet.

VW skærer 30.000 jobs for at få råd til elbiler

Den nye produktion vil varetages af SOVAC, som er den algierske importør af alle Volkswagen-mærkerne, men før produktionen kan komme i gang i 2017, vil det kræve en investering på omkring 1,1 milliarder kroner.

Made in Europe

Fabrikken ligger i området Relizaner, som er 220 km vest for hovedstaden Algiers. Fabrikken har et areal på 150 hektarer og skal producere 100 biler om dagen. Inden da er der dog nogle standarder, der skal opdateres, forklarer Andreas Lauenroth, chef for Foreign Production.

Fuld pedal i ørkenen med Navara

For os er lokal produktion en effektiv måde at starte produktion i Algeriet. Vi vil yde målrettet uddannelse af lokale medarbejdere i både kvalitet, produktion og logistik på europæisk produktionsfaciliteterne. Dette vil gøre det muligt for os at nå “made in Europe” kvalitetsstandarder i Algeriet.

Fire modeller skal der produceres indtil videre. Volkswagen Caddy og Golf, Skoda Octavia og Seat Ibiza. SOVAC har mere end 1.650 ansatte, og i 2015 solgte man 30.000 biler fra Volkswagen-koncernen i Algeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *