• Takket være den nye V6-motor, kan VW være på vej med en stor firehjulstrækker baseret på Amarok.

  • Toyota Fortuner er populær i blandt andet Australien og deler platform med Hilux.

  • Ford Everest er baseret på Ford Ranger og sælges i visse dele af Asien, Rusland, Sydamerika, Sydafrika og Australien.

VW vil bygge Land Cruiser-konkurrent

VW mangler en model til at tage kampen op med Toyota Land Cruiser – modellen skal baseres på Amarok

Volkswagen har travlt – de spytter nye modeller ud, og en stor del af dem er SUV’er. Men nu forlyder det, at der kommer en stor og særligt hårdhudet SUV fra det tyske mærke. Den skal tage kampen op mod den legendariske Toyota Land Cruiser 150.

Amarok opruster

Det forklarer Carlos Santos, som er firmaets direktør for varebiler i Australien – en af de steder, hvor en stor, kraftig firehjulstrækker formentlig vil blive revet væk.

– For tiden er der fuld knald på udviklingen af en SUV baseret på den nye Amarok V6, og den vil blive en ganske stor passagerbil, forklarer Carlos Santos, og fortsætter.

– Den er ikke bekræftet endnu, men udviklingen har været i gang, siden Amarok blev introduceret.

Amerikanske muligheder

Santos forklarer, at en stor SUV vil være noget også amerikanerne vil kunne få lov at smage. Med den store V6-motor har de nemlig endelig en motor, som også kan tilfredstille power-hungrende amerikanere – selvom Dieselgate-skandalen stadig raser.

– Diskussionen er blevet startet igen, fordi V6’eren selvfølgelig kan sælges i USA. Den 2-liters motor ville aldrig komme ind i USA, men V6’eren er den samme, som findes i Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg, og det er en velprøvet motor, siger Carlos Santos.

Land Cruiser på krykker

En Amarok-baseret SUV vil, ligesom konkurrenten Land Cruiser, være bygget på en seperat chassisramme, og udelukkende drives af den 3-liters diesel-V6’er, som i Amarok fås med enten 163 hk, 204 hk eller 224 hk. Modellen bliver formentlig mindst ligeså stor som Audi Q7, og den vil få plads til syv personer.

Både Toyota Land Cruiser og den australske og sydafrikanske model, Fortuner, er baseret på Toyota Hilux. Ford tilbyder også modellen Everest, som er baseret på Ford Ranger. Ligesom Toyota-modellerne sælges den i Sydamerika, dele af Afrika, Asien og Australien, men ikke USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *