• Om to år er det endegyldigt slut med biler uden elmotor fra svensk-kinesiske Volvo

  • Plugin hybrid med opladningsmulighed ser ud til at blive det fremherskende system frem mod ren eldrift hos volvo

  • Fem nye rene elbiler er på vej fra Volvo og Polestar

  • Mild Hybrid kender vi også fra Suzuki og andre producenter, hvor systemet primært tjener som sparegris af el til komfortystemer

Alle Volvo får elmotor fra 2019

Det lakker mod enden for forbrændingsmotoren. Tendenserne er klare, og nu meddeler Volvo, at svensken vil gå forrest

Volvo Cars meddelte her til morgen, at samtlige biler fra den svensk-kinesiske producent fra om to år vil have en elektrisk motor.

Fra 2019 lancerer Volvo et komplet program af mere eller mindre elektriske biler. En del af dem bliver rene elbiler, andre bliver benzin- eller diesel-elektriske hybrider i forskellige udgaver.

48 volt

Mellem 2019 og 2021 kommer der fem rene elbiler, hvoraf de to kommer fra Polestar, Volvos performance-brand.

Disse fem biler bliver suppleret med benzin- og diesel plugin-hybrider samt en 48-volts mild hybrid-udgave af samtlige modeller, hvilket med ét slag gør Volvo til en af verdens førende producenter af el- og hybridbiler.

Forbrændingsmotorens dage er talte

Det betyder, at Volvo med kun forbrændingsmotorer med meget kort varsel bliver udfaset. I fremtiden bliver ingen Volvo bygget uden elmotor.

Med så markant en udmelding sender Volvo et klart signal om, at forbrændingsmotorens dage er ved at være talte. Fremover ligger deres fokus på udviklingen af elektriske biler.

Vi mener det

– Da Volvo sagde, at vi vil sælge en million elektriske biler inden 2025, mente vi det. Og det er sådan her, vi vil gøre det, siger Volvos øverste chef, Håkan Samuelson.

Se Volvo’s video om beslutningen her

Beslutningen kommer samtidigt med, at Volvo vil gøre Polestar til et selvstændigt mærke for udelukkende elektrificerede high performance biler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *