• Med eller uden - det er op til dig i dette VW-designkoncept fra to designstuderende.

  • VW Varok er tiltænkt det australske marked.

Volkswagens australske sammensurium

Designstuderende forestiller sig en unik VW-model til det australske marked, der er lige dele stationcar og pickup

En blanding mellem en stationcar og en pickup – det lyder umiddelbart fjollet, og kan potentielt ende galt. Ford har i hvert fald gjort sig et forsøg med P100, der var en Ford Sierra med stiv bagaksel, og med en top på kunne den med lidt god vilje gå an som en stationcar for bonderøve.

Varebilssalget november – VW overhaler Ford

Det er nok ikke lige det, de to franske designstuderende Valentin Fuchs og Pierre Joveneaux havde i tankerne, da de designede dette projekt, mens de var i praktik hos Volkswagen. De har kaldt den Varok, og tanken bag er at skabe en bil, som er helt vildt australsk.

The Ute

Derfor har de udviklet ideen om en tysk ‘ute’. Det er udtrykket australiere bruger om en pickup, men netop i Australien har man utes, som ikke nødvendigvis har store dæk og firehjulstræk. I stedet har de meget store motorer, og en af klassiskerne er Vauxhall Maloo, som sjovt nok er en af de store inspirationskilder til Varok.

536 hk og plads til murerspanden

En anden stor inspirationskilde er stationcaren Volvo V90, for de to studerende ønskede at skabe en bil, som var praktisk på flere måder. Med taget på er der plads til fem personer i bilen plus et par kufferter, men når det tid til at lege, piller man den bagerste del af taget af, og så er det pludselig en pickup med plads til tre personer og en mindre motorcross-cykel og et par surfbrædder.

Selvom ideen er udfordrende – noget VW-koncernen ikke gør sig ret meget i – så skal vi ikke regne med at se Varok i nær fremtid, for som skrevet, er de to unge, håbefulde designere kun i praktik hos Volkswagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *