• Volkswagen Atlas - det tyske firmas nye store amerikaner-SUV

  • Ifølge Volkswagen skulle Atlas kunne syv voksne og deres bagage.

  • Atlas fås kun med to benzinmotorer.

Volkswagen bygger kæmpe SUV

Volkswagen har lanceret SUV'en Atlas – den er bygget på samme platform som Golf, men er alligevel større end Touareg

Volkswagen har lanceret en ny model til det amerikanske marked med navnet Atlas. Den mildt sagt kæmpestor, for den er 23 cm længere end Volkswagens hidtil største SUV, Touareg, med en længde på 503 cm. Modellen bliver således både storebror til Touareg og Tiguan, men du skal ikke regne med, det bliver en hardcore firehjulstrækker. I stedet er det en stor crossover, der er rettet lige mod de amerikanske husmødre.

VW vil bygge Land Cruiser-konkurrent

Blandt de vigtigste konkurrenter regner Volkswagen Honda Pilot, Toyota Highlander og Ford Explorer, som alle er modeller, der passer bedre til shoppingcentret end til bjergekspedition. Atlas er baseret på en forlænget udgave af MQB-platformen, som bruges over hele VW-koncernen, og som blandt andet bruges til Golf. Atlas fås både med forhjuls- og firehjulstræk. Den firehjulstrukne variant får dog Driving Mode Selection, som indstiller drivlinjen til forskellige underlag.

Skyggen fra Dieselgate

I stedet for terrænegenskaberne har VW-ingeniørerne fokuseret på rummelighed. Det tyske firma lover, at der vil være plads til syv voksne samt deres bagage, og at den tredje sæderække bliver nem at nå takket være et innovativt sædefolde-system. Resten af kabinen er klassisk Volkswagen, det vil sige høj kvalitet og tekniske finesser som det digitale instrumentbord Volkswagen Digital Cockpit.

Nu er det sikkert: VW bygger partikelfilter til benzinmotorer

Atlas er i første omgang kun introduceret i USA, hvor dieselmotorer for tiden har et dårligt ry, takket være Volkswagens egne fiflerier i forbindelse med Dieselgate. Derfor findes der kun to motorer til Atlas; en to-liters turbobenzinmotor med 238 hk eller en 3,6-liters benzin-V6’er med 280 hk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *