Vito med træk i alle hjørner

Vintertest af Mercedes-Benz' nye Vito-serie med 4-hjulstræk

Altomvarebiler.dk i Arvidsjaur:

Når der med en Mercedes-Benz skal køres med varer i større omfang, skal der stå enten Vito eller Sprinter på bagsmækken, og vil man være sikker på at kunne komme frem året rundt og uanset vejr og føre, skal der være træk på alle hjul, så det har fabrikken i Stuttgart sørget for.

Masser af raffineret teknik

Nøglen til denne kombination er det avancverede 4ETS-system; Electronic Traction System kombineret med ESP og ASR; Electronic Stability System og Anti Slip Regulation.
Samtidigt kan den kompakte, men rummelige Vito være udstyret med Attention Assist og Crosswind Assist, og så bliver det ikke meget bedre, når det gælder effektiv køredynamik og aktiv sikkerhed.
Da kan det blæse og sne, så meget det vil, Vito er på forhånd indrettet til at imødegå enhver tendens til udskridning og optakt til havari.

Merpris på godt 30.000 kroner

I givet fald skal der en ekstraordinært ekstrem ”fejl 40“ til at overliste bilens elektroniske og komplekse system.
Så vidt Mercedes-Benz, men det vender vi tilbage til, når vi har haft lejlighed til at afprøve 4-hjulstrækkets egenskaber på sne og is i Arvidsjaur – ikke langt fra bilfabrikkernes foretrukne vintertest-område Arjeplog i det svenske Norrbotten.
Modelvarianterne 114, 116 og 119 kommer alle i 4×4-versioner, den sidste først, og merprisen bliver – alt andet lige – godt 30.000 kroner i forhold til den tilsvarende baghjulstrukne Vito-udgave.
De to forhjulstrukne varianter 109 og 111 kommer ikke med 4-hjulstræk.
Mere om den nye Vito 4×4 følger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *