• 61 procent af de adspurgte bilister mener, det skal være lovpligtigt at køre med vinterdæk i vinterhalvåret

Lovkrav om vinterdæk

En undersøgelse fra Applus Bilsyn viser stor opbakning blandt bilejere til nyt lovforslag fra Socialdemokraterne om at gøre vinterdæk lovpligtige.
Selvom Socialdemokraternes forslag om at indføre et krav om vinterdæk ved privatkørsel indtil videre ikke møder opbakning fra alle partier, så viser ny undersøgelse, at 60 procent af bilisterne er med på vognen.
Applus Bilsyn har spurgt 2.589 danske bilister, om de støtter et lovforslag om at gøre vinterdæk lovpligtige.
61 procent svarer ja, mens kun 12 procent siger nej. Resten har svaret ‘måske’.
– Cirka 80 procent af bilisterne kører med vinterdæk. Vi oplever, at danske bilister lægger stor vægt på sikker og nem kørsel. Er der sne og is, så kan biler uden vinterdæk sænke hastigheden i trafikken. Samtidig kan det være sværere at bremse. Det kan forklare den store opbakning til at indføre et eventuelt krav til vinterdæk, siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.
Ifølge Socialdemokraterne skal det være lovpligt for lastbiler og busser at køre med vinterdæk. Kravet skal kun gælde privatbilister i glat føre. Man må godt beholde sommerdækkene på om vinteren, men så må man altså ikke køre ud, når vejene er glatte. Gør man det alligevel, koster det en bøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *