• Chevrolet Silverado – pickuppen med et lad der bare holder (hvis man spørger Chevrolet selv)

  • Ford F-150 har været USA's bedstsælgende bil i over 50 år, men nu bruger ladet aluminium. Og hvis du spørger Chevrolet, så holder det ikke.

Chevrolet driller Ford: ‘Jeres aluminium holder ikke’

Chevrolet erklærer krig og påstår, at Fords pickup i aluminium ikke kan holde til rigtigt arbejde

I USA er der lidt mere frie rammer, når man laver reklamer. Eksempelvis er det hverken ulovligt eller anset som dårlig stil at tilsvine konkurrenters produkter i egne reklamer. Så Chevrolet holder sig da ikke tilbage i deres seneste reklame for pickuppen Silverado. Her erklærer Chevrolet krig, og driller Ford med holdbarheden på deres pickup-lad.

Chevrolet Silverado tager kampen op

Det er nemlig sådan, at Ford har valgt at bruge aluminium som materiale til deres lad på den nye F-150, og om det er stærkt nok, stiller Chevrolet spørgsmål ved i reklamen, som starter med en flok mandlige mandfolk og kvinder, som går ind i en industrihal, hvor der er parkeret en Chevrolet Silverado og en Ford F-150. Efterfølgende ruller to Bobcats ind, som hver har 325 kg brosten, som de lader falde fra et par meter. Resultatet bliver så analyseret af de mandlige mænd og kvinder, som vi allerede har fået understreget er rigtige mennesker, og ikke skuespillere.

Ikke overraskende er forsamlingen overrasket over, hvor medtaget ladet i Ford F-150 ser ud efter turen, sammenlignet med ladet i Chevrolet Silverado, og hele skylden bliver selvfølgelig lagt på, at Ford har valgt at bruge aluminium og ikke stål.

Dobbeltmoral

Ford har valgt netop aluminium for at spare vægt – op til 317 kg – som både forbedre brændstofforbrug og lastevne. Og det kan virke en smule dobbeltmoralsk, at Chevrolet peger fingre. Ifølge en unavngiven kilde i The Wall Street Journal har Chevrolet underskrevet en kontrakt med Alcoa og Novelis, som begge er aluminiums-eksperter, for at bygge en Chevrolet-pickup med aluminiums-lad i 2018. Det lader til, at drilleriet kan fortsætte.

Flyteknik finder fejl, inden de sker

Du kan se videoen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *