• Her ser man rigtigt udhænget til dobbeltsengen, som øger længden med 24 cm

  • Badeværelset skal kun foldes ud, når det skal i brug

  • Køkkenbordet skal foldes væk, når forsædet skal bruges af føreren

  • Stort bagagerum under dobbeltsengen

  • Det kunne være fedt at kigge stjerner fra dobbeltsengen under panorama glastaget i hele bilens længde

  • Alkoven forrest inspirerer til hvileafdeling og en morfar efter frokost til trætte håndværkere

  • Kaffemaskinen er én af de funktioner, man nemt kunne se overført til den rigtige håndværkerbil

  • Kommandobroen fra Crafter er intakt men fås ikke med bænksæde til tre

  • Crafter California er 10 cm højere end den højeste Crafter - og så har den to forruder

Premiere på VW Crafter California XXL

Volkswagen har verdenspremiere på den nye kæmpe-camper, VW Crafter California XXL, på Caravan Salon Düsseldorf

Nu er det jo ikke fordi, de fleste kurerer og håndværkere render rundt og hungrer efter at tilbringe flere timer i deres varebiler, end de gør i forvejen. Men VW Crafter California XXL har nu et par funktioner og løsninger, der nok kunne lindre lidt på en sur hverdag.

Kunne man for eksempel få monteret panorama glastag i varerummet på den højeste udgave og så en dobbeltseng, hvor man kan ligge og kigge på regndråber eller tage en morfar efter frokost med lillemor eller lærlingen i favnen, så var det måske en idé, der er værd at give videre til mester.

Gulvvarme og folde-ud-badeværelse

California XXL har 4-Motion firehjulstræk, gulvvarme, udtrækkeligt badeværelse og en lirens indbygget kaffemaskine. Dermed har Volkswagen taget skridtet videre i forhold til den kendte Transporter-baserede California, der har en del generationer på bagen efterhånden.

Men hverken vi eller vore varebiler bliver jo som bekendt mindre med tiden, og derfor var det tid til at udvide, mente bilbyggerne fra Wolfsburg. Endnu er den godt nok kun et koncept, men den er fuld af gode ideer.

Tilbygning

Det er VW Erhvervsbiler – eller Volkswagen Nutzfahrzeuge, som de kalder sig nedenfor – der selv står for ombygningen, som de præsenterer på årets Caravan Salon i Düsseldorf, der åbner i denne weekend.

Konceptbilen har fast højt tag med panoramaudsigt i hele bilens længde. Samtidigt er der monteret en tilbygning bagude med udhæng for at få plads til det hele.

Mellem anstrengelserne

Det høje tag er med sine 2,90 meter faktisk 10 cm højere end Crafter Van i højeste variant for at få plads til det hele. Når man ser den i profil, ser den faktisk ud som om, det er en glasfiberoverbygning monteret på et Crafter chassis.

Det høje tag giver også plads til en alkove, der rækker ud over kabinen i forreste del af bilen. Såden an alkove kunne man nemt forestille sig, at mester ville godkende, så svenden kunne hvile ud mellem anstrengelserne.

En prisklasse op

Crafter California XXL er baseret på den mellemste akselafstand på 3,64 meter med en totallængde på 5,99 meter. Med de mål går den lige akkurat over broerne til den lave takst.

Det klarer Crafter California ikke. Udhænget bagtil øger længden med 245 centimeter for at gøre plads til den store dobbeltseng, hvilket lige akkurat rykker den en prisklasse op på både broer og færger.

Styres med en app

Men dette til trods er der tænkt længe og grundigt over indretningen. Den kan deles op i seks forskellige rum, som på fleksibel vis griber ind i hinanden. For eksempel skal man bruge den vendbare forsæder spisebordet, som skal foldes sammen for at give plads til førersædet under kørslen.

Badeværelset skal foldes ud og fylder halvdelen af køkkenet, når man skal i bad, mens ungerne vist lige akkurat kan ligge i alkoven, mens far og mor får dessert i underetagen. Og hele herligheden med lys, varme, låse og musikanlæg kan naturligvis styres via en app. Her har vi igen lidt inspiration til hverdagens varebiler

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *