• Nej, den er ikke væltet i svinget

  • Hippier med sans for at bruge vinkesliber og svejseudstyr

  • Nej, de er ikke på syre eller LSD

  • Et væltet Rugbrød indtog motorbanen i Kentucky. Foto: Speedycop

  • Golf'en er fra 1988, og T2'eren havde stået urørt i en lade i 20 år. Foto: Speedycop

Verdens måske skøreste van

Gnistrende galskab. En flok 'hippier' kører race i en væltet VW-bus

Tilskuerne til velgørenhedsløbet “24 Hours of LeMons” i Kentucky, USA, må i den forgangne weekend have fået et par popkorn og noget cola i den gale hals. Det har nok også været meningen.

En af bilerne kørte på siden. Det var en grøn VW-bus, og den tog det ene sving efter det andet. Bag rattet sad – eller rettere lå – en hippie. Tilsyneladende.

En Golf inden i en T2

“Trippy Tippy Hippy Van” – som den hedder – brillerede ikke just med hurtige omgangstider, men mon ikke den kan indskrive sig som verdens første racerbil, der kører på siden?

Det er i hvert fald hvad “Speedycop &  The Gang of Outlaws” påstår. Speedycop er dæknavnet for manden bag den skøre ide – Jeff Bloch. Han og “The Gang of Outlaws” har fusioneret en VW Golf 1 og en camperversion af en VW T2.

Illusionen er bevaret

Det væltede T2-karrosseri er sænket ned over Golf’en, hvis 1,8-liters benzinmotor så skal klare fremriften. Men chaufføren skal jo også have lidt udsyn i siderne.

Så det var nødvendigt at skære hul i T2’erens bund og tag. I taget kigges ud gennem en matteret polycarbonatplade. Det samme trick benyttes til udsyn gennem bunden. Men for at bevare illusionen er pladen her forsynet med et print af en T2-vognbund.

Indersiden af T2’erens forrude var dekoreret med en påklistret hippie-chauffør.

Skøre bilfreaks

“Trippy Tippy Hippy Van” debutterede i National Corvette Museum Motorsports Park i Bowling Green, Kentucky. Men hvorfor dog køre race i en væltet bil?

Man får ikke andet svar end at Jeff Bloch og hans kumpaner ønsker at støtte det velgørende formål med det årligt tilbagevendende løb. Samtidig må de være nogle af de skøreste bilfreaks i verden, og de har før deltaget med besynderlige ombygninger.

Helikoptere og en pølsevogn

I de seneste par år har de deltaget i motorløbet med følgende ombyggede biler/fartøjer:  En Chevrolet Camaro på hovedet, en søredningshelikopter, endnu en helikopter og en Suzuki X90 ombygget til pølsevogn.

https://speedycop.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *