Varebilssalget viser vejen

Salget af varebiler tordner frem og ligner et marked med sit helt eget opsving

Mens bilsalget generelt vakler på vej mod nye og bedre tider, buldrer varebilsalget frem. Også i november var der stor fremgang for de gulpladeklædte, som med 2802 solgte gik frem med hele 26,5 procent i forhold til samme måned sidste år.

Det er langt over forventningerne og pænt højere end det foreløbige årsresultat, der ligger til en fremgang på 18,5 procent.

Der er i 2014 frem til udgangen af november solgt 25.441 nye varebiler.

Stærk efterspørgsel

De tre foregående år har i samme periode præsteret salg mellem 21.200 og 21.700 biler.

– Varebilssalget fortsætter med at være utroligt stærkt. Med en vækst på over 25 procent i november og en samlet fremgang på lige under 20 procent for 2014, har markedet takket være fornyet efterspørgsel i virksomhederne været langt stærkere i år, end det var forventet tilbage i januar, siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Mod rekordår

Personbilerne ligger på det laveste novembersalg siden 2011 med en tilbagegang på knap fem procent i forhold til november 2013; men samlet set ligger det dog gået personbilerne pænt med en fremgang på 3,4 procent år til dato.

– 2014 har indtil videre været et imponerende år for bilsalget. Der er aldrig blevet solgt så mange personbiler før, som det har været tilfældet i år, og selvom vi har set en begrænset opbremsning i andet halvår, ligner det den 4. rekord i træk. Det er i sig selv imponerende, men samtidig er det værd at lægge mærke til, at vi i 2014 tillige har brudt tendensen om, at de små biler fik en større og større andel af salget. Vi har derimod kontinuerligt gennem året oplevet, at de lidt større biler fylder mere og mere i salgsstatistikken, siger Gunni Mikkelsen.

Elbilerne stadig i vækst

For lastbilerne ser det skidt ud med en november-nedtur på hele 37 procent og et 2014-resultat på foreløbigt plus 2,5 procent.

Verden var ikke klar til Vito E-Cell

Nissan i priskrig mod tiden

Væksten i salget af nye elbiler fortsatte i november. Der er stadigt tale om meget små tal i forhold til det samlede bilsalg, med 190 nye elbiler på gaden for første gang i november mod 92 i samme måned sidste år steg salget med hele 106 procent, og 2014 er allerede nu det bedste elbilsår nogensinde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *