• Varebilerne buldrer derudad med budskabet om, at der er ved at komme godt og vel knald på erhvervslivet

Varebilssalget viser højtryk på optimismen

Danske nummerplader på varebiler griber om sig i en grad, så det er svært at bevare pessimismen. I sidste måned blev det til hele 3.230 sæt, hvilket er på niveau med april måneds salg men næsten en fjerdedel over maj måned sidste år. Det giv er et foreløbigt resultat for året på 18,7 procent over den samme periode i 2015.
– De Danske Bilimportører ser naturligvis med glæde på denne positive udvikling for bilsalget generelt, men også for kommercielle biler, da de udgør en del af driftsmidlerne, ikke kun i transportbranchen, men inden for mange forskellige erhverv.  Sammen med de meget positive tal for salget af personbiler er det naturligvis positive indikatorer for branchen, men endnu vigtigere tegn på en god økonomisk aktivitet i samfundet, udtaler administrerende direktør i De Danske BilimportørerGunni Mikkelsen.
De mindre varebiler på op til 2.500 kg totalvægt og 50% afgift udgjorde med 1.186 enheder godt en tredjedel af de solgte varebiler. De øvrige varebiler fordeler sig med 1.372 segmentet 2.501-3.490 kg totalvægt, mens 672 blev leveret på kørekortets maksimale 3,5 ton. 310 varebiler svarende til små 10 procent blev leveret til private, og af disse var hovedparten i segmentet op til 2500kg totalvægt. Diesel er med over 92 procent dominerende, 7,7 procenter er benzindrevnebiler, og så var der i maj måned fire elbiler. 72 procent af varebilerne blev leveret på en leasingkontrakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *