Varebilssalget juni

Salget af varebiler i juni ligger med 3219 nyregistreringer 23 procent over maj måneds rekord – det højeste salg i det seneste halvandet år. Salget sidste år var stigende og sluttede med et rekordsalg i december på 3032 biler. Herefter faldt efterspørgslen lidt i begyndelsen af året og har siden svinget lidt med en klart stigende tendens med juni som første halvårs klimaks. De første seks måneder af i år ligger 19 procent over samme periode sidste år.
Tendensen er klar i alle varebilssegmenter. Varebilssalget juni viser vækst i de tre segmenter, henholdsvist under 2800 kg totalvægt, mellem 2800 og 3500 kg såvel som i plus 3,5 tons segmentet. Medlemmerne hos De Danske Bilimportører melder selvsagt om et absolut tilfredsstillende salg, og med optimisme hos køberne er der en tro på en fortsat positiv udvikling med en bred efterspørgsel blandt mange forskellige brancher.
De mindre varebiler under 2800 kg totalvægt udgør med 1608 nyregistreringer halvdelen af de solgte varebiler, mens resten fordeler sig med 1002 i medium-segmentet og 609 styk på B-kørekortets maksimale 3500 kg.
Diesel er helt dominerende med 93 procent af de solgte biler, og leasingandelen udgør cirka 60 procent af de leverede varebiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *