Varebilssalget i april

Salget af varebiler faldt i april med 14 procent i forhold til rekordmåneden marts. April måneds salg viser en stigning på 27 procent i forhold til samme måned sidste år og en vækst på 22 procent, når man sammenligner de første fire måneder af i år med de første fire måneder af ’14.
– Tendensen er en klar stigning i alle varebilssegmenter; både varebiler under 2800 kg totalvægt, i mellemstørrelsen 2801-3499 kg såvel som i 3,5 tons segmentet. Bilforhandlerne melder om et generelt godt salg og optimisme hos køberne, og der er en tro på en fortsat positiv udvikling. Væksten er ikke drevet af større enkelthandler men bredt af en efterspørgsel blandt mange forskellige brancher, hvilket vi ser som et godt og sundt tegn, siger administrerende direktør i De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.
De mindre varebiler under 2800 kg totalvægt udgør med 1365 styk over halvdelen af varebilssalget i april, og resten fordeler sig med 850 i størrelsen 2800-3490 kg totalvægt, mens 448 styk er på B-kørekortets maksimale 3500 kg. Diesel er helt dominerende med 93 procent af de solgte biler, og tre ud af fem varebiler bliver i dag leveret på en leasingkontrakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *