Varebiler skifter ikke status på fremmed grund

Der må ikke køres med ekstra sæder og passagerer i varebiler på papegøjeplader, selvom det sker uden for dansk territorium

Uanset om man kører i momsfri varebil eller ej, skal bilen altid opfylde de gældende betingelser for godkendelse og registrering af køretøjet som varebil. Det gælder altså uanset om bilens nummerplader er gule eller papegøjefarvede, og om bilen færdes inden for eller uden for landets grænser.
Med jævne mellemrum dukker spørgsmålet op, om det er muligt at udstyre en varebil med ekstra sæder til kørsel med flere passagerer ved kørsel uden for dansk territorium. Det er teknisk muligt, men gør man det, er man på gale veje både herhjemme og i udlandet.
Skat har behandlet en konkret forespørgsel fra en virksomhed, der har en medarbejder kørende i en varebil med papegøjeplader, og som ønskede at få afklaret, hvorvidt det er muligt at udstyre bilen med ekstra sæder, så han og familien kunne køre på ferie uden for landets grænser.

Skatterådet fulgte indstilling fra Skat

Spørgsmålet til Skat havde følgende ordlyd: ”Det ønskes besvaret, hvorvidt en bil på papegøjeplader vil få ændret sin afgiftsmæssige status, såfremt der under kørsel i udlandet monteres bagsæder og medtages passagerer.“ 
Skats indstilling til sagen var hele vejen krystalklar. Det er ikke lovligt. Skatterådet har nu tiltrådt denne indstilling.
I praksis betyder det, at varerummet til enhver tid skal forblive et varerum. Den eneste mulighed for at have flere end en enkelt passager foruden føreren i bilen, er varebiler indrettet til tre passagerer i kabinen eller regulære mandskabsvogne, omend der gælder særlige regler for anvendelsen af den sidstnævnte kategori af varebiler.

One thought on “Varebiler skifter ikke status på fremmed grund”

  1. Kunne være interessant at få belyst, om udenlandsk politi ville reagere. Så kunne man montere sæderne i Flensborg. Med hvad så med forsikringen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *