• Mercedes GLS er noget af det mest luksuriøse på fire hjul. Men med næste generation bliver den endnu vildere.

  • Den nuværende generation af GLS har en akselafstand på over tre meter, men den Maybach-varianten kan komme i en forlænget version.

Über-luksus i SUV-form

Mercedes vil bygge en Maybach-variant af den store SUV GLS, som skal være mærkets mest luksuriøse bil

Mercedes S-Klasse er en af de mest komfortable og luksuriøse limousiner, du kan købe for penge. Men tiden ændre sig, og kunderne vil ikke længere have limousiner, men SUV’er. Se bare den nye Bentley Bentayga, Range Rover SV Autobiography og den kommende SUV fra Rolls-Royce. Mercedes producerer allerede modellen GLS, men de vil også gerne kunne overgå konkurrenterne, og derfor hiver tyskerne nu en klassiker op af skuffen.

Mercedes X-klasse – selvfølgelig

Allerede i 2019 kan vi forvente at se en über-luksuriøs udgave af GLS, som bærer navnet Mercedes Maybach. Det er et navn, som Mercedes kun giver sine allerfineste modeller, og mærket har en glorværdi historie, som strækker helt tilbage til da firmaet blev grundlagt i 1909 af Wilhelm Maybach, som et datterselskab til Luftschiffbau Zeppelin GmbH – ja dem der byggede Zeppelin luftskibene.

Oceaner af plads

En Maybach-version af GLS vil koste adskillige millioner og have en kabine, der tæller alt i udstyr, som separate sæder med aircondition og massagefunktioner, og de fineste materialer, der får et luksushotel til at ligne en rønne.

SUV’ernes luksuslimousine får nyt navn

Når Maybach-varianten introduceres i 2019 bliver det på basis af en ny generation af GLS, men ifølge det engelske magasin Autocar, kan der komme en version med forlænget akselafstand. Og det er altså på trods af, at den nuværende GLS har en akselafstand på 3080 mm og har fremragende plads til syv personer.

Maybach-varianten vil til gengæld kun have fire sæder eller eventuelt fem sæder, som i stedet hver især får oceaner af plads, for sådan er det, når man går efter den ultimative luksus.

Den nuværende GLS 350d Van starter ved 830.800 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *