• Flere og flere virksomheder får medarbejderne til at tømme varebilerne for værdier, før de forlader dem

  • SmartVan har en omfattende varebils-portefølje, men det er tyverisikringen, der er størst efterspørgsel på

  • Er der monteret sikkerhedsgitter i vinduerne, kommer tyven ikke ind her

  • UFO-låsen er en ekstra lås, der gør det meget svært at bryde ind i varebilen

Tyverisikring af varebiler

Natholdet med de lange fingre har travlt. Derfor er det en tiltagende god forretning at levere tyverisikring til varebiler, fortæller Simon Nielsen fra SmartVan, der oplever stor efterspørgsel

SmartVan er et ret nyt firma i varebilsbranchen med kun to år på bagen. Det startede som et udviklingsselskab til flådestyringssystemer, som blandt andet har udviklet det system, PostNord kører med, men i dag er tyverisikring af varebiler ekstremt efterspurgt.

– Med udgangspunkt i vores flådestyrings- og materielsporingssystem 5Fleet er vi i dag totalleverandør til varevognen. Vores sortiment dækker bl.a. Tagbøjler, sikkerhedsgitre til vinduer, Plug’n Play LED til varerummet samt gulv og sider. Derudover har vi samarbejdsaftaler med flere bilimportører, forklarer Simon Nielsen, der er marketingchef i SmartVan.

UFO-låse

Men det er det stigende antal indbrud i varebiler, der fylder mest i den nordjyske virksomhed for tiden.
– Tyverisikringen har taget markant fart i løbet af i år. Efterspørgslen kommer både fra håndværksmesteren og fra forhandlerne. Det kan vi mærke som leverandør.

De har indgået en samarbejdsaftale med de store forsikringsselskaber, som anbefaler deres kunder at bruge blandt andet SmartVans UFO-låse og vinduesgitre deres varebiler mod en rabat til kunderne.

Tyven skal vælge den anden

Og det er ikke bare for deres blå øjnes skyld. Forsikringsselskaberne har en stor interesse i at få monteret så meget tyverisikring på deres kunders varebiler, som det kan lade sig gøre.

– Du kan ikke sikre din bil for meget. Der skal selvfølgelig være proportioner i tingene, men i det øjeblik en tyv skal vælge mellem to varevogne, så vælger han den anden, for den kan han hurtigere komme ind i.

Under gadelampen

Når du vil sikre dig mod indbrudsforsøg i din varebil, er der grundliggende to ting, du kan gøre. Det ene er at øge tyvens risiko for at blive opdaget; det andet er at gøre det så svært som muligt for ham at bryde ind.

– Hvis han får tid nok, skal han nok komme ind. Så stil bilen et sted, hvor den kan ses; for eksempel under en gadelampe, råder Simon Nielsen.

Gør det svært

Men hvis han kan se, at varebilen er godt beskyttet af låse og sikring af vinduer, vil det også afskrække ham.

– Det er i princippet bare en anden måde at øge risikoen for ham. Hvis han kan se, det bliver svært og varer længe, vil han slet ikke forsøge.

Dyrt værktøj

Mængden af indbrud stiger som en bølge, der fejer over landet i denne tid. Tyvene går efter alt af værdi.

– Der er selvfølgelig firmaer med diamantskærere og andet dyrt udstyr, der køber sikringsudstyr hos os. Men også den almindelige tømrer og VVS’er får uønskede besøg om natten.

Kunderne venter ikke

Og det er ikke småpenge, der er på spil for ofrene.
– Hvert indbrud koster cirka 75.000 kroner i snit til stjålet udstyr og skader på bilen. Men det mest irriterende er jo den tid, der går med at papirarbejde, politianmeldelse, anskaffe nyt udstyr og undvære bilen, siger Simon Nielsen.

– Du skal også bruge tid på værkstedet, tale med politiet, gøre skader op, lave liste over det stjålne. Den tid får du ikke tilbage, og det er jo heller ikke sikkert, kunderne venter. Og så hæver forsikringsselskabet måske selvrisikoen eller præmien.

Populært produkt

Tyverisikring er kun en del af produktporteføljen i SmartVan. De gør sig i professionelt udstyr til varebiler med indretning og udvendigt udstyr.

– Men lige nu har vi et produkt, der er utroligt populært. Vi har oplevet en stigning i efterspørgslen på dette område. Så vi har udnyttet vores kontaktnet hos forsikringsselskaberne efter udviklingen af satellit-trackeren og lavet et samarbejde med de store forsikringsselskaber, der anbefaler vores låse til tyverisikring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *