• Jaguar Land Rover har ikke oplyst, hvor mange motorer der er blevet stjålet - blot at den anslåede værdi er 25 millioner kr.

  • På fabrikken i Solihull bygges der ikke motorer. Fabrikken samler modeller som Range Rover og Jaguar XE.

  • Jaguar Land Rover har ikke oplyst, om tyveriet vil betyde, at der kommer forsinkelser i produktionen.

Tyve stjæler motorer for 25 millioner

Jaguar Land Rover har været udsat for et tyveri, hvor tyvene uden besvær kunne fjerne to vognlæs splinternye motorer fra fabrikken

Det lyder næsten som en Hollywood-film med masser af kendte skuespillere, der på et hængende hår slipper afsted med århundredets forbrydelse. Men det er ikke film – det er virkelighed. Jaguar Land Rover er blevet bestjålet for det, der svarer til 25 millioner kroner i motorer.

Biltyve laver selv nye nøgler

Tirsdag den 31 januar rullede en lastbil ind gennem porten til Jaguar Land Rovers fabrik i Solihull tæt på Birmingham – Land Rover-entusiaster kender navnet, fordi Solihull var byen, hvor produktionen af Land Rover startede – og alt tyder på, at tyvene havde papirerne i orden. I hvert fald fik de lov at køre ind på fabrikken, i det der sidenhen har vist sig at være en stjålen lastbil. Ifølge kilder, tog det kun seks minutter, før tyvene var ude igen med en trailer fyldt af motorer med på slæb. De havde tilmed sørget for at have papirarbejdet i orden, hvilket gjorde deres exit nemmere.

Ingen motorer

Videoovervågning har fanget lastbilen flere gange, men det afskrækkede alligevel ikke tyveknægtene fra at komme igen. Første ‘besøg’ var 22.30, og et par timer senere kom tyvene så igen, og efter helt samme procedure fik de lov at komme forbi den bemandede port, og kunne kort tid efter køre derfra med et nyt vognlæs af moderne motorer.

Hackere stjæler 30 Jeeps

Damson Lane, hvor motorerne er stjålet fra, bygger faktisk ikke motorerne selv. I stedet er det en samlefabrik, hvor man bygger både Range Rover, Range Rover Sport, Land Rover Discovery, Jaguar F-Pace og Jaguar XE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *