• 22.000 Cayenne og temmeligt sikkert endnu flere af koncernens andre modeller med 3.0 TDI-motoren har snyde-software

  • Bestyrelsesformand i Porsche, Uwe Hueck, er rasende på Audis ledelse og kræver dem suspenderet

Tyskland beordrer 22.000 Porsche Cayenne tilbagekaldt

Den tyske regering har pålagt Porsche at tilbagekalde alle Porsche Cayenne med 3.0 TDI-motoren fra Audi, fordi den har snyde-software

De tyske myndigheder kæmper en brav kamp for at få ryddet op efter dieselgate; skandalen, der startede med VW’s 2.0 TDI-motorer i 2015 og siden har bredt sig til flere andre bilmærker.

Seneste udvikling er, at myndighedernes undersøgere har fundet snydesoftware i Porsche Cayenne med 3.0 TDI-motor. Og det er ikke bare Porsche Cayenne, der er bygget frem til 2015. Tilbagekaldelsen omfatter 22.000 eksemplarer af en model, der stadig er i produktion, skriver Automotive News Europe.

Opdagede det selv

Porsche siger, softwaren blev opdaget ved en intern undersøgelse, og at de er gået med til at tilbagekalde de mange biler for at ordne problemet.

– Den tyske regering har bevis for, at 22.000 Porsche Cayenne med 3.0 TDI-motoren, der er solgt i Europa, bruger snydeudstyr til at omgå emissionstest, siger den tyske Transportminister Alexander Dobrindt.

Også VW Touareg

Han har trukket typegodkendelsen for de 22.000 biler tilbage og tilføjer, at der er stor sandsynlighed for, at VW Touareg 3.0 TDI har den samme eller tilsvarende software installeret.

– Det er ikke blevet undersøgt af os endnu og vil øjeblikkeligt blive sat i værk. Volkswagen vil samarbejde med os for at sikre, at disse biler, hvis der er tilsvarende software i dem, bliver underlagt passende procedurer, siger Dobrindt.

Brænder inde med lager

– Denne model er stadig i produktion, konstaterede Transportministeren på et pressemøde, der blev indkaldt til med kort varsel torsdag.

Han har udstedt et forbud mod yderligere registreringer af den omhandlede model, indtil den nye software er tilgængelig og godkendt af myndighederne. Det betyder, at forhandlerne må rive nye slutsedler i stykker og vente med at sælge bilerne, til der bliver lavet ny software.

Porsche rasende på Audi

15.000 af de 22.000 berørte biler er solgt uden for Tyskland, hvilket yderligere kan besværliggøre processen for producenten. Samtidigt er der kommet kold luft mellem Porsche og søstermærket Audi, som leverer motoren til Porsche. Ja, faktisk kan man vist uden den store risiko påstå, at Porsches ledelse er rasende på Audi.

Porsches bestyrelsesformand, Uwe Hueck, langede for nyligt kraftigt ud efter Audis ledelse for at levere motorer med ulovlig software og forlangte, at Audis ledelse bliver suspenderet. Det er interessant, fordi det betyder, at biler kan køre rundt med ulovlige motorer, uden at en eneste medarbejder for det berørte mærke kender til det.

Millioner af biler ramt

Men set i et lidt større perspektiv er tilbagekaldelsen af 22.000 Porsche Cayenne dog småting. I sidste uge gik Mercedes-Benz med til at tilbagekalde tre millioner biler; Audi er i gang med 850.000, og i går udvidede Volkswagen deres reparationsarbejde til at omfatte fire millioner biler.

Skandalen blev afsløret i 2015 og har siden bredt sig over hele kloden. Senest er det kommet frem, at VW, BMW og Daimler i årtier har samarbejdet om udviklingen af nye teknologier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *