• Christini bygger en motorcykel, der kan tage kampen op med selv de hurtigste snescootere, takket være træk på begge hjul og larvefødder.

  • Snescooter-konkurrenten fås med enten 300 kubiks eller 450 kubiks motor.

Træk på forhjulet og larvefødder

Drop snescooteren – Christini bygger vinterens fedeste motorcykel med to-hjulstræk og larvefødder til crossmotorcykler

Det er nu over 20 år siden amerikanske Christini udviklede sit første ‘all wheel drive’-system til mountainbikes, så ikke bare baghjulet, men også forhjulet gav fremdrift. Sidenhen er teknologien overført til motorcykler, men det er først nu, firmaet er klar til at slås med snescootere – med larvefødder og i dyb sne.

VW Transporter med gaven i maven

II-Track Snow Bike, som den nye model hedder, har selvfølgelig træk på begge hjul, men i stedet for at have et knop-dæk monteret som baghjul, så er hele bagarmen erstattet af et specielt bæltetræk, der minder om det, der sidder på en almindelig snescooter. Christini er dog ikke det første firma i verden, der skifter baghjulet ud med et bælte.

Forskellen ligger oppe foran. Her har andre firmaer skiftet forhjulet ud med en ski, hvis det skulle gå stærkt i sneen, men ikke Christini. Her er der faktisk to ski, men midt mellem dem sidder der et mindre bælte, som både giver fremdrift, og som samtidig fungerer som forbremse.

Avanceret system

Det er Christinis særlige AWD-system, der gør det muligt at overføre moment fra motorens krumtap via en kæde, en aksel med teleskop-funktion, som sidder langs støddæmperne, og et forhjulsnav med indbygget kobling, som så sender moment ud til bæltet.

Slæb smartere

Med tohjulstræk og masser af greb fra de to bælter, kan Christini-motorcyklen ræse over både hård sne, dyb sne og meget fin puddersne, men man behøver heller ikke holde sig tilbage fra at lege i mudder eller sand. Christine II-Track Snow Bike findes med en 300 kubiks én-cylindret totakts-motor eller en én-cylindret 450 kubiks firetaktsmotor. Priserne for en ‘almindelig’ Christini-motorcykel starter i USA ved 59.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *