• Mørke skyer kan trække sammen om Toyotas gode ry, hvis mistanken om, at de sælger til terrorister stik imod deres egen politik, holder stik

  • Toyota Hilux er svær at slå ihjel – ganske praktisk hvis man er en morderisk terrorgruppe

Toyota og terroristerne

Den amerikanske stat er begyndt at undre sig over, hvorfor terror-gruppen ISIS altid kører Toyota

Toyota har de seneste dage fået uheldig omtale. Det amerikanske finansministerium har en særlig gruppe, som beskæftiger sig med terrorfinansiering, og de undre sig over, hvorfor terrorgruppen ISIS altid kører i lige netop Toyota. Derfor har gruppen nu startet en efterforskning.

Toyota Hilux – opfrisket udødelighed

Den japanske bilgigant har udsendt en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at de samarbejder med de amerikanske myndigheder. Samtidig siger de.

– Det er umuligt for en bilproducent at styre ulovlige eller indirekte kanaler, gennem hvilke vores køretøjer kunne blive handlet ulovligt, stjålet eller videresolgt. Toyota har en streng politik for ikke at sælge biler til potentielle købere, som kan bruge eller ændre dem for paramilitære eller terroraktiviteter.

Landcruiser

Det lader til at terroristerne foretrækker det japanske mærke af samme grund som de fleste andre i udviklingslande, nemlig at de er robuste. Det er specielt Toyota Landcruiser 70-serien og Hilux, som ISIS ser ud til at foretrække.

Special Forces får ‘usynlig’ pickup

Ifølge det amerikanske medie ABC News, er der flere teorier i forhold til, hvordan oprørerne får fat i bilerne. En lyder på, at de simpelthen er krigsbytte fra syriske oprører eller stjålet i udlandet. En anden er, at det simpelthen er sympatisører, som køber dem på andre markeder, og sender dem til ISIS.

I 2014 blev der produceret 368.000 Landcruiser til hele verden. Det er en stigning fra 293.000 i 2010. Hilux-produktionen er derimod faldet fra 733.000 i 2013 til 649.000 i 2014. Noget af faldet kan nok forklares med, at en ny model blev introduceret i år. I 2010 blev der produceret 549.000 Hilux-modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *