• Toyota er igen verdens bedst sælgende bilproducent

  • Toyota Land Cruiser HJ47 fra 1979

Toyota er stadig verdens største

Takket være Dieselgate bevarer Toyota førertrøjen som verdens mest sælgende bilproducent – selvom de er gået tilbage

2015 var året, hvor  Volkswagen Group endelig skulle vippe Toyota af pinden som verdens bedst sælgende bilproducent. Altså lige indtil september, hvor Dieselgate ramte det tyske firma som en mavepuster. VW-koncernen, som både inkluderer Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, ja selv lastbilsmærkerne Scania og MAN er gået tilbage to procent i forhold til året før. Det lyder måske ikke af meget, men når man har solgt 9,9 millioner biler, så er to procent også en slat.

Ford Ranger banker Toyota Hilux

Toyota er eneste producent, som rundede 10 millioner biler i 2015. Mærket tæller også Daihatsu og Hino Motors, som laver varebiler i Østen, men de er også gået tilbage. I år har Toyota nemlig solgt 10,15 millioner biler, men det er faktisk en tilbagegang på 0,8 procent i forhold til 2014. Toyota behøver dog ikke skamme sig, for det er fjerde gang i træk, mærket scorer førertrøjen blandt verdens bilproducenter.

Same procedure

På tredjepladsen finder vi amerikanske General Motors, som også dækker over mange forskellige mærker, blandt andet Chevrolet og Opel. I 2015 solgte de 9,8 millioner biler, og som det eneste af de tre koncerner, går General Motors 0,2 procent frem.

Dieselsnyd var en kendt hemmelighed hos Volkswagen

Der er dog ikke nogen grund til at tro, at tingene ændrer sig markant for Toyota i indeværende år. Dieselgate skal nok skubbe Volkswagen langt ned ad stigen, og General Motors får nok svært ved at nå det japanske mærke, som har rystet de sidste par års mange tilbagekaldelser af sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *