• Skoda VisionS er et bud på en fremtidig SUV – og Skodas nye designsprog.

  • VisionS har en hybridlinje og plads til seks personer.

Tjekkisk Tiguan er fremtiden

Skoda viser nyt koncept frem, som er tjekkernes svar på VW Tiguan – den er samtidig et fingerpeg om firmaets nye design

Vi har nogle gange  skrevet om en eventuel storebror til Skoda Yeti, og nu ser det ud til, at det tjekkiske mærke bekræfter modellen. Indtil videre hedder den VisionS og er et foreløbigt koncept, som får premiere om lidt på årets Genéve biludstillingen.

Meget mere familie i en Skoda

Ligesom søsterfirmaet Seat har Skoda i længere tid manglet en SUV for at kunne dække alle de populære bilklasser i Europa, og en model har længe rumsteret i kulissen. Det mest sandsynlige bud på et navn har lydt på Kodiak, men det vil tiden vise. Hvad, der er helt sikkert, er, at den nye model skal baseres på MQB-platformen, som deles med blandt andet den nye VW Tiguan. Konceptet er 4,7 meter langt og har en akselafstand på 279 cm, som skulle give god plads i kabinen. Konceptet har i hvert fald plads til seks sæder.

Tre motorer

Designet er ifølge Skoda selv inspireret af tjekkisk kubisme og bøhmisk krystalkunst (!), men selvom det lyder flippet, er det bare med at vænne sig til det, for VisionS repræsenterer Skodas nye designstil. Specielt den ændrede front og de smalle, dobbelte forlygter er iøjnefaldende og nyt.

Skodas nye spejderdreng

Konceptet er udstyret med tre motorer i form af en 1,4-liters turbobenzinmotor med 160 hk og 250 Nm, en elmotor, som yder 55 hk og 220 Nm, og som er forbundet med bilens 6-trins DSG-gearkassen. Den sidste motor er yderligere en elmotor, som trækker på baghjulene. Den yder alene 115 hk og 270 Nm. Samlet er der i alt 230 hk.

Det indbyggede batteri på 12,4 kWh giver en rækkevidde på 50 km alene på strøm, og med benzin og strøm samlet skulle det give en rækkevidde på op til 1.000 km.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *