• Tipo markerer Fiats tilbagevenden til det vigtige midtersegment efter flere års satsning på småbiler

  • Der er noget umiskendeligt Giulietta over den bagdør

  • Lange, elegante linjer et godt stykke fra traditionelt Fiat-design

  • Fiat benyttede også lige lejligheden til at vise deres lille Fullback pickup frem i Geneve

Fiat Tipo på fuld styrke

Fiat viser den nye Fiat Tipo SW i Geneve. Det er en ny start for Tipo, men de kunne nu godt have benyttet lejligheden til at skifte navn på deres mellemklasse

Mens andre mærker historisk har gået og kvajet sig med at katastrofale navneskift på salgssucceser som Toyota Corolla og Ford Escort, så griber Fiat med vanlig arrogance sagen lidt anderledes an.

I 80’erne introducerede de Fiat Tipo, som nærmest rustede væk mellem hænderne på ejerne. Selv efter italiensk standard var det imponerende, så hurtigt den model forsvandt fra det europæiske vejnet som dug for solen.

Vigtig bil for Fiat

Men der skal mere til at afskrække italienske bilmagere, så på Geneve International Motor Show står det komplette program af den nye Tipo. En sedan, en hatchback og nok så vigtigt her på siden: Tipo SW.

Det er en meget vigtig introduktion for Fiat og markerer for alvor Fiats tilbagevenden til klassen af familiebiler med god plads og til en god pris.

Motorprogrammet

Station Wagon-versionen er 4,57 meter lang, 1.52 høj, 1.79 bred og har en akselafstand på 2,64 meter.

Den kommer til Danmark i tre udstyrsniveauer og fire motorvarianter. En 1,6-liters MultiJet dieselmotor med 120 hk, en 1,3-liters MultiJet dieselmotor med 95 hk, en 1,4-liters T-Jet benzinmotor med 120 hk samt en 1,4 liters-benzinmotor med 95 hk.

Apple Carplay

Tipo kan også fås med dobbeltkoblingsgearkasse. Det endelige danske udstyrsprogram er ikke på plads endnu, men den kommer med Apple Carplay, der gør det muligt at slutte sin iPhone til bilens Uconnect-display.

Fiat Tipo forventes til Danmark sidst på året, men vi vender tilbage med priser inden da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *