• Jeep Wrangler 75th Salute er en hyldest til den originale Willys Jeep.

  • Jeep Wrangler får et par moderne tilføjelser i form af en Euro 6-dieselmotor og sideairbags foran.

Tillykke med fødselsdagen Jeep

Jeep – befrieren af den frie verden – fylder 75 år og hylder originalen med jubilæumsmodellen Wrangler Salute

I år er det 75 år siden, Willys Overland rullede den første Jeep MB udad fabriksporten i Toledo, Ohio i USA. Modellen var bestilt af det amerikanske forsvar, så man havde et let køretøj til den forestående krig med Nazi-Tyskland. Heldigvis for forsvaret havde Willys Overland gjort et godt stykke arbejde, og den lille Jeep havde en central rolle i at bringe amerikanske soldater rundt i Europa for at sparke røv. Alt det vil Jeep gerne minde os om i dag på 75 året, og derfor har de skabt Wrangler Salute, der hylder den originale Willys Jeep.

Vild, vildere, Jeep

Salute konceptet er baseret på den moderne 2-dørs Wrangler Sport udstyret med en 3,6-liters benzin-V6’er og en 6-trins manuel gearkasse – og ikke ret meget andet. For som originalen er der stortset kun en forrude, et rat og to stole. Til gengæld har den fået den klassiske olivenfarve, massisve stålkofangere, 16 tommer stålfælge og tidstypiske terrændæk – den slags som både er forfærdelige på asfalt og i mudder.

– Vi har skabt denne unikke Jeep Wrangler 75th Salute konceptbil i anledning af mærkets legendariske historie, og for at vise, at 75 år senere, er den ikoniske Wrangler stadig øjeblikkeligt genkendelig og klart forbundet med den oprindelige Willys MB, udtaler Mike Manly i en pressemeddelelse.

Wrangler holdes ung endnu

Til forskel fra den nærmeste konkurrent, den nu pensionerede Land Rover Defender, har det været muligt at opdatere den 2,8-liters dieselmotor i den almindelige Jeep Wrangler, så den nu er Euro 6-godkendt. Netop Land Rover Defender gik tidligere på året på pension, fordi Land Rover blandt andet ikke kunne få bilen Euro 6-godkendt.

Den er god nok – Jeep bygger pickup

Samtidig får den opdaterede Wrangler også side-airbags til de to forreste sæder, så den holdes ung i nogle år endnu, inden en rigtig afløser kommer i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *